1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOK MU ÇARESİ?
YOK MU ÇARESİ?

YOK MU ÇARESİ?

Yok mu çaresi?

A+A-

Gazimağusa’da barınak doldu taştı, başıboş köpekler lokantaların bulunduğu bölgeyi mekan yaptı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, alışveriş merkezlerinin bulunduğu en işlek caddesinde başı boş halde dolaşan onlarca köpek esnaf ve bölge halkının şikayetine neden oldu. Başıboş olarak dolaşan köpeklerin hallerine de acıdıklarını ve gereken yardımı kendilerinin yaptığını belirten bölge sakinleri, Gazimağusa’da hayvan barınağı bulunmasına rağmen halen daha yollarda başı boş köpek görmenin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Barınak tamamen dolu
Diyalog muhabirinin konu ile ilgili görüşlerine başvurduğu Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri İlke Soyer, 500 kapasiteli olan hayvan barınağında şu an itibarı ile 520 tane hayvanın barındığını söyledi.
Barınağın tamamen dolu olduğunu, sorunun sadece Gazimağusa’da değil diğer tüm bölgelerde de olduğunu anlatan Soyer, adada tek barınağı bulunan belediye olduklarını, sokaktaki hayvanları toplayıp gerekli tedavilerini yaptırdıktan sonra yer olması halinde hayvan barınağına veya uygun yaşam alanlarına yerleştirilip kontrolünün yapıldığını söyledi.

Öğrencilerin bıraktığı köpekler büyük sıkıntı
Ülkemizde eğitim görmeye gelen bazı öğrencilerin hayvan sevgisi ile köpek alarak beslediklerini anlatan Soyer, “Ancak bu öğrenciler mezun olup ülkelerine geri döndükleri zaman, köpekleri bırakabilecek yer bulamayınca bu gibi sıkıntılar doğuyor ve gün geçtikçe sokaktaki başıboş köpek sayısı artıyor” şeklinde konuştu.
Soyer, “Belediye olarak elimizden gelenin fazlasını bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Diyalog

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.