1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘YOK SAYACAĞIZ”’ AÇIKLAMASI BİRLİĞİ ÜZDÜ
‘YOK SAYACAĞIZ”’ AÇIKLAMASI BİRLİĞİ ÜZDÜ

‘YOK SAYACAĞIZ”’ AÇIKLAMASI BİRLİĞİ ÜZDÜ

Her kesiminde bir seferberlik başlatılmasının zorunlu olduğu kaydedilen;

A+A-

“DAYANIŞMA ZAMANI”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, ulaşılabilir, sürdürülebilir çağdaş bir sağlık sistemi, daha güzel bir ülke ve mutlu bir toplum için gereken yerde eleştirilerini, gereken yerde önerilerini yapmaya ama her zaman destek olmaya ve sorumluluk almaya devam edeceğini vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Dr. Ömer Gür’e başarı diledi.

Tabipler Birliği imzasıyla yapılan “dayanışma zamanı” başlıklı açıklamada, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin Ömer Gür’ün müsteşarlığa atanması sonrası yaptığı ‘yok sayacağız”’ açıklamasının birliği üzdüğü kaydedildi.

Kıbrıslı Türk hekimlerin, Kıbrıslı Türklerin tarihleri boyunca hep öncü olduğu, toplumsal mücadeleye katkı sağladığı, çeşitli siyasi görevlerde bulunduğu belirtilerek halen Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, bakanlar ve milletvekillerinin onurlu ve kutsal görevi sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, birliğin, üyelerinin tümünün yanında yer aldığını ve sürekli işbirliği içinde olduğu ifade edildi.

Tabipler Birliği açıklamasında, Dr. Ömer Gür’ün mesleğini her zaman onuruyla yapmış, Tıp-İş sendikasında meslektaşlarının haklarını savunmaya çalışmış, emeğe saygılı bir hekim olduğu kaydedilerek, sendikacı gömleği ile sendikacı olmanın gereğini yapan Gür’ün, sağlık çalışanları yasalarının içinde yıllarca yoğrulduğu ve şimdi Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olduğu belirtildi.

Açıklamada “Biz inanıyoruz ki bu tür görevlerde olan tüm meslektaşlarımız gibi O da şimdi müsteşarlık gömleğini giyecek ve Kuzey Kıbrıs’taki tüm hekimlerin, sağlıkta özel ya da kamu fark etmeksizin haklarını savunacak, en önemlisi de hastalarımızın müsteşarı olacaktır” denildi.

“HER KESİMDE SEFERBERLİK”

Kıbrıs konusunda çözümün konuşulduğu bu günlerde toplumun her kesiminde bir seferberlik başlatılmasının zorunlu olduğu kaydedilen Tabipler Birliği açıklamasında, eksik olan yasaların güncellenmesi, çağdaş ülke standartlarının yakalanması için çok çalışılması, ülkenin yaşanabilir kılınması bunun için de el birliği ve iş birliği yapılarak çalışılması gerektiği vurgulandı.

KTTB’nin ulaşılabilir, sürdürülebilir çağdaş bir sağlık sistemi, daha güzel bir ülke ve mutlu bir toplum için gereken yerde eleştiriler, gereken yerde öneriler yapmaya, destek olmaya ve sorumluluk almaya devam edeceği kaydedilen açıklamada, Dr. Ömer Gür’e Sağlık Bakanlığı’ndaki görevinde; bütün bu tür görevlerde olan hekimlere de başarı dileklerinde bulunuldu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.