1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YOKSUL NÜFUSLA İLGİLİ ŞOK VERİLER”
“YOKSUL NÜFUSLA İLGİLİ ŞOK VERİLER”

“YOKSUL NÜFUSLA İLGİLİ ŞOK VERİLER”

Güney Kıbrıs’ta yoksul nüfusla ilgili yapılan bir araştırmanın çarpıcı sonuçları

A+A-

GÜNEY KIBRIS’TA NÜFUSUN YÜZDE 5,7’Sİ YAŞAMLARINI YARDIMLARLA SÜRDÜRÜYOR

Güney Kıbrıs’ta yoksul nüfusla ilgili yapılan bir araştırmanın çarpıcı sonuçlarına göre nüfusun yüzde 5,7’sinin yardıma muhtaç olduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Yüzde 5,7 Halk Pazarlarına Bağlı... Kıbrıs İstatistikçiler Enstitüsü’nün Araştırmasından Yoksul Nüfusla İlgili Şok Veriler” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’ta, Euro Grubu’nun Mart ayındaki kararlarının ardından yaşamları bedava yardımlar yapan halk pazarları veya benzer oluşumlara bağlı olan insanların sayısıyla ilgili araştırmanın neticelerinin sarsıcı olduğunu belirtti.

Rum İstatistikçiler Enstitüsü’nün (KİS) araştırmasına göre Güney Kıbrıs’ta 18 yaşın üzerindeki nüfusun yüzde 5,7’sinin halk pazarları veya bu tür yardım örgütlerinden yardım aldığını kaydeden gazete, araştırmanın bir diğer önemli bulgusunun, en çok yardım alanların 36-45 yaş aralığındaki kişilerden oluşması olduğunu belirterek, bu insanlardan yüzde 62’sinin işlerini kaybettiğini ve küçük çocuk sahibi olduğunu yazdı.

Gazeteye göre 36-45 yaş arındakilerin halk pazarlarına bağlı olma oranı ise 6,3.

Gazeteye konuşan Enstitü Başkanı Hrisanthos Savvidis’in anlattıklarına göre, halk pazarlarına bağlılığı en düşük olan yaş aralığının yüzde 2,1 ile 18-26 olduğunu aktaran gazete, bu yaşlardaki kişilerin büyük bir çoğunluluğunun hala aileleriyle birlikte yaşadığı izahatında bulundu.

Habere göre araştırmanın üçüncü önemli bulgusu ise nüfusun yüzde 7,4’ünün en az bir kez halk pazarı ya da benzer oluşumlardan yardım almış olması.

Kentlerde yaşayanların, kırsal kesimlerde yaşayanlara göre daha çok yardım aldığına da dikkat çeken gazete, bu durumun, kırsal kesimlerde yaşayanların yardım için izlenen süreçten haberlerinin olmaması ya da çoğu kentsel alanlarda bulunan halk pazarlarına erişimin kolay olmamasından kaynaklanabileceğini belirterek, kırsal kesimlerde yaşayanların çoğunluğunun kendi sebze-meyvelerini yetiştiğini, ayrıca küçük çaplı kanatlı hayvan çiftliklerine sahip olduğunu kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.