1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÖK’ÜN KKTC’YE AYIRDIĞI KONTENJANLAR AÇIKLANDI
YÖK’ÜN KKTC’YE AYIRDIĞI KONTENJANLAR AÇIKLANDI

YÖK’ÜN KKTC’YE AYIRDIĞI KONTENJANLAR AÇIKLANDI

YÖK 2015-2016 Öğretim Yılı için KKTC’ye ayırdığı lisans, ön lisans ve özel yetenek seviyesindeki kontenjanlar açıklandı.

A+A-

Türkiye Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 2015-2016 Öğretim Yılı için KKTC’ye ayırdığı lisans, ön lisans ve özel yetenek seviyesindeki kontenjanlar açıklandı.    

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’in yaptığı açıklamaya göre, bakanlığın, 2015-2016 öğretim yılında KKTC’nin ihtiyaç alanları ile ilgili YÖK’e yaptığı kontenjan talepleri, YÖK Genel Kurulu’nda incelenerek karara bağlandı.

Öztürkler, YÖK’ün bu inceleme sonrasında, KKTC ve çift uyruklular dahil KKTC liselerinden mezun öğrenciler için lisans düzeyinde 84 alanda 177 kontenjan, ön lisans düzeyinde 32 alanda 55 kontenjan, özel yetenek düzeyinde 27 alanda 50 kontenjan, yüksek lisans düzeyinde 58 alanda 72 kontenjan ve doktora düzeyinde 41 alanda toplam 51 kontenjan ayrılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

KKTC’nin kontenjan alanları ve üniversitelerinin 2015-2016 ÖSYM kılavuzunda yer alacağını belirten Öztürkler, üniversitelerin bünyesinde yaşanacak değişikliklerden dolayı YÖK kontenjanlarında birtakım değişikliklere gidebileceğini de ifade etti.

Kontenjanlar belirlenirken Devlet Planlama Örgütü ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışma yapıp, ülkenin ihtiyaç alanları dikkate alınıp kontenjan taleplerinin yapıldığını ifade eden Öztürkler, önümüzdeki yılın ihtiyaç fazlası alanlarının Mayıs ayında Bakanlar Kuruluna sunulduktan sonra resmi olarak açıklanacağını dile getirdi.  
 

Öztürkler, tüm öğrencilere LYS sınavlarında ve yerleşecekleri alanlarda başarılar diledi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.