1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOL GÜVENLİĞİ, ELEKTRİK KESİNTİLERİ... NE OLACAK KKTC'LİNİN HALİ..
YOL GÜVENLİĞİ, ELEKTRİK KESİNTİLERİ... NE OLACAK KKTC'LİNİN HALİ..

YOL GÜVENLİĞİ, ELEKTRİK KESİNTİLERİ... NE OLACAK KKTC'LİNİN HALİ..

neler yapılacak...

A+A-

“İLGİLİ BAKANLIK, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE ELEKTRİK KURUMU YÖNETİCİLERİNİN BİR ARAYA GELİP, BU KONULARDA MUTABAKAT SAĞLAMASI GEREKİR Kİ KİMİN MUHATAP ALINACAĞI KİMİN BU BORÇLARI ÖDEYECEĞİ ORTAYA ÇIKSIN”

“YOL GÜVENLİĞİ SAĞLANANA KADAR ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

“YOL KOŞULLARINA DA DİKKAT EDİLSİN”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, su motorlarının elektriğinin kesilmesinden dolayı su sıkıntısının yaşandığını, ancak, söz konusu borçların ödenebilmesi için önce su motorlarına bağlı sayaçların kime ait olduğunun birlenmesi gerektiğini belirtti.

Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi basına yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun gündeminde yol güvenliği ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) birikmiş borçlarından dolayı kurumların elektriğini kesmesiyle yaşanan sorunların aşılmasının da bulunduğunu kaydetti.

YOL GÜVENLİĞİ

Yol güvenliğinin istenilen seviyeye henüz gelmediğini belirten Yorgancıoğlu, “Hükümetimiz çalışmalarını sürdürmektedir, yol güvenliği sağlanana kadar da bu çalışmalar devam edecek” dedi.

Yasal düzenlemeyle trafikle ilgili tüm birimleri tek çatı altında topladıklarına işaret eden Yorgancıoğlu, fiziki açıdan yol güvenliğinin sağlanmasının bir süreç olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, bu süreçte, araç sürücülerini, trafik kuralları yanında “yol koşullarına” da dikkat etmeye çağırdı.

Her yıl trafikte onlarca can verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Yorgancıoğlu, trafikte sürücülerin diğer şoförlerin yapabileceği yanlışları göz önünde tutarak araç kullanmasını tavsiye etti.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıb-Tek’in kuruma birikmiş borcu olanların elektriğini kesmeye başlamasını “ihmallerin yarattığı sonuçlar” olarak değerlendirdi.

Kurumun hareketinin insanların yaşam kalitesini düşüren bir olay olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Su motorları çalışmamaktadır su sevkiyatı durmuştur, insanların su ihtiyacı giderek artmaktadır. Bu bir risk taşımaktadır. Selvili Tepe’de yaşanan kesinti nedeniyle de yayın organlarının sıkıntı yaşadığı bir gerçektir. Su motorlarının elektriğinin kesilmesi her alanda olumsuz etki yaratmaktadır” dedi.

Kıb-Tek’in, borcu olanların elektriğini kesmede kendi açısından haklı olduğunu da kaydeden Yorgancıoğlu, ancak bunun insanların yaşam kalitesini düşürmesinin de sorun olduğunu belirtti.

Halka sürekli, kesintisiz ve ucuz fiyatta elektrik üretmenin hükümetin ve Kıb-Tek’in bir sorumluluğu olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, borçların geçmiş hükümetlerin görevini yapmamasından kaynaklandığını belirtti.

“UBP HÜKÜMETİ TARAFINDAN ÖDENMEMİŞ OLMASININ BİR SONUCUDUR”

“BRTK’nın 17-20 milyon borcu birikmişse bu, geçmiş UBP hükümeti tarafından ödenmemiş olmasının bir sonucudur” diyen Yorgancıoğlu, su kuyularının elektriğinin kesilmesinin de borçlarının bu güne kadar ödenmemesinden olduğunu ifade etti.

“Elektrik alanında yatırımların her zaman CTP/BG’nin hükümet dönemlerinde yapıldığını” söyleyen Yorgancıoğlu, “UBP dönemlerinde bu borçlar biriktirilerek bu sıkıntı ortaya çıkarılmıştır” dedi.

Sorunları çözme adına adımlar da attıklarını, Kıb-Tek’e olan borçlarından dolayı bazı kurumlara 120, bazı kurum ve işletmelere ise 36 aya kadar vade verilmesini sağladıklarını ifade eden Yorgancıoğlu, söz konusu alanda uyuşmazlık yaşayan ilgili bakanlık, Kıb-Tek ve yerel yönetimler arasında ilişkilerin geliştirilmesi adına da adımlar attıklarını kaydetti.

Su sıkıntısının aşılması amacıyla su motorlarına tekrar elektrik verilmesi yönündeki mevcut durumun sorulması üzerine Yorgancıoğlu, “Dün itibariyle Enerji Bakanı, yerel yönetimler ve Kıb-Tek görüşmelere başladı, görüşmeler devam etmektedir” dedi.

“SU MOTORU SAYAÇLARIN KİMİN ADINA OLDUĞU YÖNÜNDE SIKINTI VAR”

Su motorlarına bağlı sayaçların kimin adına olduğu yönünde sıkıntı yaşandığını da kaydeden Yorgancıoğlu, “Bunun kimin tarafından ödeneceği konusunda da bir mutabakatın sağlanması lazım. Yani herhangi bir köyün ismine değil, Güneşköy ismine Kumköy ismine kaydedilmiştir” dedi. Yorgancıoğlu, tüm bölgelerin yerel yönetimlere bağlandığı tarihten önceki borçların nasıl tahsil edileceği konusunda bir uzlaşı gerektiğini belirtti.

Örnek olarak Dikmen Belediyesi’ni vererek, söz konusu belediyenin elektrik sayacının kime ait olduğu belli olmamasından dolayı borcu olmadığını savunduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Tüm bu noktaların çözümlenebilmesi için ilgili bakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Elektrik Kurumu yöneticilerinin bir araya gelip, bu konularda mutabakat sağlaması gerekir ki kimin muhatap alınacağı kimin bu borçları ödeyeceği ortaya çıksın” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.