1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "YOL GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLİ"
"YOL GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLİ"

"YOL GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLİ"

Hiç kimse yollarında güvenli bir şekilde seyretmenin mümkün olmadığı bir ülkeyi ziyaret etmek istemez.

A+A-

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), yol güvenliğini sağlamanın hükümetin birincil önceliği olması gerektiğini belirtti.

KITSAB’dan yapılan açıklamada, “Ülkemizin ve halkımızın geleceği için trafik güvenliği sorununu çözüme kavuşturmak birinci önceliğimiz olarak ortaya çıkmıştır. Hükümetimizden beklentimiz, acılarımıza denk düşen önemli bu sorun için gereken önlemleri saptamak ve hayata geçirmek için hemen harekete geçmesidir” denildi.

Trafik kazalarının önlenmesi için ortaya konan çabaların başarısız olduğu vurgulanan açıklamada, “Trafik kazalarının önlenmesi için neler yapılması gerektiği konusunda başka ülkelerin de deneyimlerini yansıtan bilimsel görüşlerin saptanması kaçınılmaz hale gelmiştir” denildi.

Trafik kazalarının ülkenin başlıca gelir kaynağı olan turizm ve yüksek öğrenim alanındaki imajını  olumsuz yönde etkilediği de belirtilen açıklamada, “Hiç kimse yollarında güvenli bir şekilde seyretmenin mümkün olmadığı bir ülkeyi ziyaret etmek istemez. Hiçbir ana-baba, çocuğunu trafik güvenliği olmayan bir ülkeye göndermek istemez” denildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.