1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YOL-İŞ SENDİKASI'NIN TOPLANTISI CRATOS OTEL’DE BAŞLADI
YOL-İŞ SENDİKASI'NIN TOPLANTISI CRATOS OTEL’DE BAŞLADI

YOL-İŞ SENDİKASI'NIN TOPLANTISI CRATOS OTEL’DE BAŞLADI

Türkiye Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı yol yapımı ve inşaat alanında örgütlü Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası’nın (Yol-İş) Türkiye geneli 37 şubesinin genel, mali, teşkilatlandırma ve eğitim sekreterleri toplantısı bugün Girne’de başladı.

A+A-

Saat 09:30’da Cratos Otel’de saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu ve Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı birer konuşma yaptı.

UBP Milletvekili, Türk-İş Kıbrıs temsilcisi Ahmet Çaluda, Kamu-İş, El-Sen, Memur-Sen, Sağlık Sen, Bank-Sen,  Bel-Sen başkan ve temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı, yarın da devam edecek.

Toplantıda Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlunun hükümeti eleştiren yaptığı konuşmasında ayağa kalkarak müdahale eden Maliye Bakanı Tatar, Sendikaların hükümete haksızlık yaptığını söyledi..

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, Yol-İş’in KKTC’de düzenlemekte olduğu   toplantıların kendilerine  gurur verdiğini  belirterek, Türk insanı tarafından Kıbrıs Türkü’ne her alanda verilen desteğe teşekkürlerini sundu.

Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de bazı sıkıntılar yaşanmakta olduğunu belirten Bakan Tatar, hükümetin tüm bu gerçekler ışığında  ülke insanına hak ettiği emek ve refahı verme yolunda çalıştığını söyledi.

“Kamu maliyesinde, bütçemizde çeşitli bir takım engeller var, ancak ekonominin büyümesiyle paylaşımın en asgari biçimde olması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum” diyen Bakan Tatar, söz konusu sıkıntıların dünyanın en gelişmiş ülke ekonomilerinde de görülebileceğine işaret etti.

Ekonomiyi kayıt altına alma ve  kazanandan vergi alarak bunu adaletli şekilde dağıtılması yönünde gayret içinde olduklarını ifade eden Bakan Tatar, refahın artırılması yönünde Türkiye’de yapılmakta olan çalışmaların bir benzerinin KKTC’de sürdüğünü kaydetti.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ise, KKTC’ye gelen Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar ile sendika yetkilerine teşekkür ederek, toplantının hayırlı olmasını diledi.

Çalışma hayatının ülkelerin kalkınma ve demokratikleşme sürecinde çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Ünverdi, bu kavramların o ülkenin gelişmişlik düzeyinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ülkenin çalışma hayatı ile çalışanların iş sağlığı ve güvenliğine önem verdiğini de belirten Balan Şerife Ünverdi, bu konuda başarılı çalışmalar yapmakta olduklarını söyledi.

Bakan Ünverdi konuşmasında, toplantıya meclis toplantısı nedeniyle katılamayan Başbakan Küçük’ün de iyi dileklerini iletti.

LATİFOĞLU

Hür-İş Başkanı Latif Yakupoğlu da yaptığı konuşmada Yol-İş yöneticilerini KKTC’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, toplantının hayırlı geçmesini diledi.

Ülke genelinde yaşanmakta olan ekonomik krizin;  “hem iç yönetimin özensizliği, hem de  dünya genelindeki krizden dolayı bizleri üzmüş ve derinden yaralamıştır” diyen Latifoğlu, Türkiye’de 2002 yılında yaşanılan; “taşeronlaşma, sözleşmeli istihdam, esnek çalışma saatleri”nin  bugün  KKTC’de hayata geçirilmeye ve yasaların da bu yönde revize edilemeye çalışıldığını iddia etti.

Latifoğlu yaptığı konuşmada Hükümetin icraatlarını eleştirdi.

BIÇAKLI

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı da toplantını hayırlı olmasını diledi.

Ülke ekonomisinin geliştiği, çalışma hayatında da önemli başarı elde edildiğini dile getiren Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarının ülkede yaşanılan bazı gerçekleri dile getirmeyi unuttuklarını savunan Bıçaklı; bunlardan bir tanesi; “yasalara göre asgari ücret her yıl yeniden düzenlenmesi gerekirken iki buçuk yıl sonra değişti” dedi.

Bakanların yaptıkları konuşmalarda sürekli olarak “Anavatan”  şeklinde hitaplarda bulunurken Anavatan’dan çalışmak için ülkeye gelenlerin “ihtiyat sandığı, sosyal sigorta yatırımları yapılmadan kaçak işçi” statüsünde emek sınıfından gelen kardeş insanlar olduklarını söylemeyi unuttuklarını iddia etti.

Bıçaklı, yaptığı eleştirilerde çalışan, emekçi ve emeklilerin alım gücünün  son üç yılda yüzde 38 azaldığını da söyledi.

AĞAR

Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ise  toplantılarını bu yıl yeniden KKTC’de gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dost ve kardeş Kıbrıs Türkleriyle birlikte olmanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

Konuşmasında uluslararası küresel sermaye tarafından tüm emekçilere dayatılmakta olan neo-liberal politikaların Türkiye’de de tüm emekçi kesimlere dayatılmaya çalışıldığını iddia eden Ağar, uluslararası sermaye tarafından yaratılan ekonomik krizin faturasının emekçilere ödetilmek istendiğini söyledi.

Ağar, “Arap Baharı” şeklinde Ortadoğu ülkelerinde yaşanmakta olan iç savaşlara da dikkat çekerek, son Reyhanlı’da yaşanan bombalama olayı ile Türkiye’nin savaşın içine çekilmek istendiğini söyledi.

Ağar, Yol-İş’in Türkiye’nin; “üniter yapı, misakı milli sınırlarının korunması ve bayrağın bu sınırlar içinde özgürce dalgalanması, vatan ve vatandaşlarının bağımsızlığı, huzuru, refahını bozacak” oyunların içinde bulunmamasını istedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.