1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOL İSYANI
YOL İSYANI

YOL İSYANI

Dağyolulular, köylerinden direkt olarak Lefkoşa Güzelyurt anayoluna çıkan toprak yolların asfaltlanmasını isted

A+A-

“MESAFE AZALIR”… Dağyolu’ndan Lefkoşa’ya gitmek isteyen vatandaşlar, köyden Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna çıkan yolların asfaltlanmaması nedeniyle en az 3 kilometre daha fazla yol kat etmek zorunda kalıyor. Köylüler bu yolun yapılıp Lefkoşa’ya olan mesafenin azaltılmasını istedi

Dağyolu’ndan Lefkoşa’ya ulaşmak için Gönyeli Boğazı ya da Girne Lefkoşa yolunu kullanmak zorunda kalan Dağyolulular isyan etti. Köy halkı köylerinden direk olarak Lefkoşa Güzelyurt anayoluna çıkan toprak yolun asfaltlanmasını istedi.

“Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna çıkan toprak yolları asfaltlasınlar. Bizi de bu kadar yol gitmek zorunda kalmayalım” dedi.

“Birçok toprak yol var”
Köy halkı, Dağyolu’ndan Girne-Güzelyurt anayoluna çıkan en az üç dört tane toprak yol olduğuna işaret etti ve şunları söyledi:
Bu yolların asfaltlanması Lefkoşa’ya olan uzaklığımızı en az 3 kilometre azaltacaktır. Ayrıca bu yollardan bir tanesinin bir kısmı özel bir şirket tarafından yapılmış durumda. Geri kalan kısmı da yapılırsa ulaşım kolaylaşır.

“Trafik rahatlar”
Köy halkı, Dağyolu içerisinde bulunan ve Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna çıkan toprak yolların asfaltlanması ile Girne-Lefkoşa anayolu trafiğinin de rahatlayacağına işaret etti. Dağyolulular, “Eğer bu yollar asfaltlanırsa bu bölgeden gelen vatandaşlar artık Girne-Lefkoşa anayolunu kullanmaz ve trafikte rahatlar” dedi.

Köy halkı ne dedi?

Arif Danış
“Köyümüzdeki en büyük sorun yollar. Yıllardır sorun giderilmedi. Köyümüzde toprak yol olarak bulunan Güzelyurt-Lefkoşa yoluna çıkan ara yolların yapılmasını istiyoruz. Yolların yapılmasıyla Lefkoşa’ya olan mesafemiz daha kısalacaktır.”

Derviş Drangoz
“Dağyolu’ndaki en büyük sorun yollar ve ağılların hala köy dışına alınmaması. Köy içinde bulunan ağıllar nedeniyle evimizin penceresini bile açamıyoruz. Ayrıca Güzelyurt-Lefkoşa anayoluna açılan toprak yolların asfaltlanmasını istiyoruz. Bu yolların yapılması Lefkoşa’ya mesafemizi kısaltacaktır. Bu yolun asfaltlanması nedeniyle daha fazla yol kat etmek zorunda kalıyoruz.”

Mustafa Paltacıgil
“Pınarbaşı yolu yapılmaya başlandı. Köy içerisindeki yolların da yapılmasını istiyoruz. Güzelyurt-Lefkoşa anayoluna çıkan üç dört tane toprak yolumuz var. Bu yolların asfaltlanması Lefkoşa’ya olan mesafemizi en az 3 kilometre azaltacaktır.”

Ali Paltacıgil
“Köyümüzden Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna çıkan toprak yolların yapılmasını istiyoruz. Bu yoların yapılması Lefkoşa’ya ulaşımımızı en az üç dört kilometre azaltacaktır. Köyümüzde Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna çıkan en az üç dört yol vardır.”

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.