1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOL SORUNU İKİ KOMŞUYU BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
YOL SORUNU İKİ KOMŞUYU BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

YOL SORUNU İKİ KOMŞUYU BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

YOL SORUNU İKİ KOMŞUYU BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

A+A-

Karpaz'daki Boltaşlı köyünde yetkililerin ilgisizliği nedeniyle iki komşu birbirine adeta düşman oldu.

Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı Boltaşlı köyünde, Ecevit Caddesi üzerinde bulunan çıkmaz yol yüzünden iki komşu aile sorun yaşıyor.


Boltaşlı köyünde Laika Öztürk, kendisine ait evin de bulunduğu tapulu arazinin içinden geçen yol yüzünden komşusu ile yıllardır huzursuzluk yaşıyor. Laika Öztürk'ün komşusu Yahya Yardımsevenler, ağılına gitmek için bu yolu kullanmak istiyor. Ancak yolun 8 ayaklık bir bölümü Laika Öztürk'ün tapusu içinden geçiyor. Yapılan ölçümler sonucu değiştirmeyince, iki komşu arasında yıllardır husumet yaşanıyor. Laika Öztürk, "evimin önünde ve dibinde bulunan yolun 8 ayağı bana ait tapuya dahildir" dedi.


Öztürk, yolun, "çıkmaz sokak" olduğunu da iddia etti.


Öztürk, kendisine ait ara bölüm diye tanımladığı yere, 10 yıl önce, evde bulunmadığı bir zamanda asfalt döküldüğünü de iddia etti. Defalarca ölçüm yapıldığını anlatan Öztürk, komşusunun, bölgede koyun mandırası olduğunu ve bu yolu kullanmak istediğini belirtti.
Öztürk, komşusuna, yetkililer tarafından bu yolun kamu yolu olmadığının söylendiğini ve başka yol gösterildiğini söyledi.

 

"İlgili makamlar burada yol olmadığını biliyor. Ancak bu soruna bir türlü bir çözüm bulamıyor" diyen Öztürk, "kendi evimin dibindeki yol içerisine ben aracımı park edemiyorum; komşum hemen polise şikayet ediyor ve polis geliyor. Bu durumdan yetkililer sorumludur. Yetkililer görevini yapmıyor ve bizleri birbirimize düşürüyor" dedi. Arabasına ceza yazıldığını da anlatan Öztürk, "Evimin 30 metre yakınında komşumun mandırası vardır. Yaklaşık 10 kamyon hayvan gübresi yığılıdır" diye ekledi. Öztürk, "Komşuma başka yerden yol göstermelerine rağmen ısrarla evimin önünde bulunan bana ait yerden geçmek istiyor ve gübreyi bu nedenden dolayı oradan kaldırmıyor" iddiasını da savundu.

"Kamu yoludur"


   Yahya Yardımsevenler ise komşusunun evinin dibindeki yolun kamu yolu olduğunu iddia etti. Yardımsevenler, mandırasına gitmek için komşusunun evinin dibindeki yolu kullanması gerektiğini belirtti. Yardımsevenler, başka yolu olmadığını belirterek, biriken gübrenin oradan alınması için, illaki o yolun açılması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.