1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. YOLCU BAŞI 11 BİN TL
YOLCU BAŞI 11 BİN TL

YOLCU BAŞI 11 BİN TL

Yolcu başı 11 bin TL

A+A-

Malezya Havayolları 370 sefer sayılı uçağı 8 Mart'tan beri kayıp. Şirket ise uçak içindeki 227 yolcunun ailesine 5 bin dolar para ödeyeceğini açıkladı.

Malezya Havayolları’nın 370 sefer sayılı uçağı 8 Mart 2014 tarihinden beri kayıp. Uçak için yapılan arama kurtarma çalışmalarında henüz kimseye ulaşılamadı. 239 insan hala kayıp. Arama kurtarma çalışmalarının ise ciddi bir ekonomik boyutu var. ABD kayıp jeti bulmak için 4 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. Ülkenin 1 milyon dolar daha harcama yapması bekleniyor. Bloomberg Businessweek’in haberine göre ise Malezya Havayolları ise uçaktaki henüz bulunamayan 227 kişinin ailelerine 5 bin dolar para ödeme kararı aldı. Toplam 24 ülke arama kurtarma çalışmalarında rol aldı.

40 MİLYON DOLARDAN FAZLA HARCANMIŞTI

Malezya arama kurtarma çalışmalarında en etkin rol oynayan ülke. Ülke 6 gemi 3 helikopter ve 3 uçakla birlikte kayıp uçağın izini sürmeye çalışıyor. Çin ise arama kurtarma faaliyetleri için 10 tane gemi ve 3 helikopter gönderdi. Avustralya’da 5 gemi ile arama kurtarma çalışmalarındaki yerini alıyor. 

Arama kurtarma çalışmalarının da kendi içinde oldukça büyük bir masraf taşıyor. 2009 yılında Air France’ın Atlantik Okyanusu’na düşen uçağı için 40 milyon dolardan daha fazla para harcanmıştı. Air France’ın 447 sefer sayılı uçağı Fransa’dan Brezilya’ya giderken Atlantik’te suya düşmüştü. Arama kurtarma çalışmalarına ABD Donanması da katılmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.