1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOLCU SALONU YİNE KAPKARANLIK!
YOLCU SALONU YİNE KAPKARANLIK!

YOLCU SALONU YİNE KAPKARANLIK!

Yine karanlığa mahkum oldu!

A+A-

Gazimağusa Limanı Yolcu Salonu dün akşam yine karanlığa mahkum oldu. Limandaki yolcu salonunun yenilenen elektrik hattının 3 fazının, ikisi yine patladı. Yoğun uğraşları sonucu devreye konulan bir faz elektrikle işlem yapmaya çalışan liman çalışanları, bir masayı elektrik olan bölüme taşıdı ve orada çalıştı. Personel, telefon ışığı yardımıyla da işlem yapmaya çalıştı.

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa Limanı Yolcu Salonu’nda alt yapıdaki eksiklik nedeniyle geçtiğimiz eylül ayında yaşanan elektrik sıkıntısı dün yeniden yaşandı.

Limandaki yolcu salonunun yenilenen elektrik hattının 3 fazının, ikisinin yine patladığı bildirildi. Gazimağusa Liman Başkanlığı çalışanlarının yoğun uğraşları sonucu, yolcu salonuna kısmen de olsa elektrik verilebildi.

Yaşanan arıza nedeniyle yolcu salonunun çok büyük kısmına elektrik sağlanamaması nedeniyle, gümrüksüz satış yapan mağazalar çalışmadı. Gümrük işlemlerinin yapıldığı odalarda da elektrik olmaması dolayısıyla elektriğin bulunduğu noktaya bir masa taşındı ve giden yolcuların işlemleri burada gerçekleştirildi.

Limandan dün akşam ayrılan Bozcaada Feribotu’nun 50 yolcusunun işlemi zor şartlar altında yapıldı. Bu akşama kadar sorunun giderilmemesi halinde limandan ayrılacak birden fazla geminin, araç şoförlerinin kontrol ve işlemlerinde büyük sıkıntı yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Dökmecioğlu: Elektrik hattı patladı

Gazetemiz KIBRIS’ın sorularını yanıtlayan Gazimağusa Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu, limanın yolcu salonunda kısmen elektrik olmadığını söyledi. Dökmecioğlu, yeni yaptırılan 3 faz elektriğin, 2 fazının patladığını kaydetti.

Yoğun uğraşları sonucu bir faz elektriği yeniden devreye soktuklarını ifade eden Dökmecioğlu, bugün sıkıntıyı daha yüksek makamlara taşıyacaklarını bildirdi. Ahmet Dökmecioğlu, sorunun alt yapının çok zayıf olmasından kaynaklandığını, kendilerinin sorun yaşamamak için ellerinden geleni yaptığını dile getirdi.

Müezzin: Uyarılar dikkate alınmıyor

Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Müezzin, KIBRIS’a yaptığı açıklamada, Mağusa Limanı’nın teknik donanım ve fiziki alt yapı olarak yetersiz durumda olduğunu birçok kez dile getirdiklerini hatırlattı.

Müezzin, maalesef yine haklılıklarının yaşanan elektrik sıkıntısıyla ortaya çıktığını söyledi. Mağusa Limanı Yolcu Salonu’nda tekrar yaşanan elektrik sıkıntısının, yetkililerin uyarılarına kulak dahi asmadıklarının göstergesi olduğunu belirten Müezzin, yolcu salonunda geçtiğimiz aylarda benzer sıkıntı yaşandığını ancak gerekli tedbirlerin alınmadığının görüldüğünü söyledi.

Müezzin, Mağusa Limanı Gümrük ve Yolcu Salonu’nun kısmen yeniden karanlığa büründüğü ve gümrüksüz satış mağazalarının da çalışmadıklarını dile getirdi. Gümrük Dairesi olarak işlem yapabilmek için seyyar masayı elektriğin olduğu bir noktaya çekerek, giden yolcuların mağdur olmamaları için gerekli işlemleri yaptıklarını anlatan Müezzin, ancak arızanın çok hızlı şekilde giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Müezzin, görevlerini aksatmamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek birden fazla geminin özellikle bu akşam saatlerinde çok sayıda araç ve şoförün işlemlerinin yapılması gerektiğinden sıkıntının çok daha şiddetli hissedileceği uyarısında bulundu. Sendika yetkilisi Müezzin, yetkililerin bir an önce arızanın tespit edilmesini sağlayıp, geçici ve tekrarlayıcı çözüm değil de, sorunu tamamen ortadan kaldıracak kalıcı çözüm üretmelerini istedi.

Asım: İşlemleri aksatmamaya çalışıyoruz

Gümrük Dairesi Gazimağusa Şube Sorumlusu Osman Asım da, konunun bilgisine yeni geldiğini, bugün Limanlar Dairesi Müdürlüğü’yle temasa geçeceğini söyledi.

Asım, Gazimağusa Limanı Yolcu Salonu’nda Gümrük Dairesi’nin kullanımındaki odalarda elektrik bulunmadığını kaydetti. Gümrük personelinin işlemleri aksatmamak için seyyar bir masayı elektriğin bulunduğu ortama taşıyarak çalışma yaptıklarını anlatan Asım, Duty Free dükkanlarının ise elektrik olmaması nedeniyle iş yapamadıklarını bildirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.