1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YOLCU YAKINLARI İNTİHAR EDEBİLİR
YOLCU YAKINLARI İNTİHAR EDEBİLİR

YOLCU YAKINLARI İNTİHAR EDEBİLİR

'Ölü bölge'de kaçırıldı

A+A-

Okyanusta 22.5 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde bir cisim daha tespit edildi. Son konuşmanın tam da uçağın Malezya'dan Vietnam'a geçerken yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, "Ölü alanda kaçırılma ihtimali çok yüksek" dedi

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'e giderken 8 Mart'ta kaybolan uçak hakkındaki gizem her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. 239 kişi ile birlikte sır olan uçağı, Hint Okyanusu'nun güneyindeki 3 günlük arama çalışmalarından da hâlâ bir sonuç çıkmadı. Uydular tarafından belirlenen kayıp Malezya uçağına ait olma ihtimali olan iki parçaya ulaşmak için Batı Avustralya'nın başkenti Perth'in 2 bin 500 kilometre uzağındaki Güney Hint Okyanusu'ndaki çalışmalara devam edileceği kaydedildi. Avustralya Başbakanı Tony Abbott, söz konusu iki enkaz parçasının gemilerden düşen konteynırlar olabileceğini açıklaması ise umutları yine azalttı. Arama çalışmasında kullanılan uçaklar, bölgede 23 bin km'lik bir alanı tarıyor. Ancak aranan bölge karadan uçak yolculuğu ile 4 saat uzaklıkta olduğu için her uçak sadece 2 saat arama çalışması yapabiliyor. Uçaklar daha sonra yakıt ikmali için geriye dönüyor. Şimdiye kadar hava şartları da çok uygun olmadığı için somut bir gelişme sağlanamadı.

CİSİMLER AYNI OLABİLİR
Ancak dün bir Çin uydusunun arama yapılan bölgede büyük bir cisim daha tespit ettiği bildirildi. Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, Kuala Lumpur'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin uydusunun okyanusta 22.5 metre uzunluğunda ve 13 metre eninde bir cisim tespit ettiğine ilişkin bilgi aldıklarını kaydetti. Yeni cismin Perth'in açıklarında görülen cisimlerden 120 kilometre güneyinde olduğu belirtildi. Kayıp uçakta 153 yolcusu bulunan Çin, bölgedeki arama çalışmalarına en az 7 gemi ile katılacağını duyurdu ancak gemilerin bölgeye ulaşmasının günler alacağı belirtildi. Uzmanlar Güney Hint Okyanusu'nda iki farklı bölgede tespit edilen cisimlerin aynı olabileceğini söylüyor.

KARA KUTUSU KAPATILDI
Dün İngiliz Daily Telegraph Gazetesi kayıp MH370 sefer sayılı uçak ile Malezya Havayolları'nın yaptığı son 54 dakikalık konuşmasını yayınladı. Malezya Ulaştırma Bakanı Hüseyin, konuşmalarda "olağandışı" bir durumun olmadığını ve tüm görüşmelerin rutin olduğuna dikkat çekti. Ancak Telegraph'a konuşan eski pilotlar, son konuşmanın tam da uçağın Malezya hava sahasından Vietnam'a geçerken yaptığına dikkat çekti. Geçiş anını "ölü bölge" olarak tanımlayan pilotlar, uçağın o esnada kaçırılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ileri sürdü. Eski pilot Stephen Buzdygan, "Geçiş sırasında hava kontrolleri arasında bir kopukluk olur. Tam o an uçak karadan takip edilemez. Kaçırılma için en uygun an" dedi. Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken kalkışından sadece 40 dakika sonra birçok soru işareti bırakarak ortadan kaybolan Malezya uçağının, kara kutusunun kapatıldığı da iddia ediliyor.

YOLCU YAKINLARI İNTİHAR EDEBİLİR
Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin'in dünkü basın toplantısı yine protestolara sahne oldu. Kaybolan uçakta yakınları olan Çinliler, bakanı protesto etti. Yolcu yakınları Kuala Lumpur'da kaldıkları otelden de başka bir otele geçmek zorunda kaldı. Başkentteki otellerin düzenlenecek Malezya Grand Prix'i yüzünden dolu olduğu belirtildi. Psikologlar ise günlerdir yakınlarından haber alamayan Çinliler'in intihar edebileceği uyarısında bulundu.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.