1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YOLCULAR UÇAĞA BİNMEDEN TARTILACAK
YOLCULAR UÇAĞA BİNMEDEN TARTILACAK

YOLCULAR UÇAĞA BİNMEDEN TARTILACAK

Kilo aşımında ek ücret mi gelecek?

A+A-
Özbekistan Hava Yolları, bundan sonra uçağa binmeden önce yolcularını tartacağını duyurdu. Havayolları ağır yolcuları uçağa almama kararı aldı.

Özbekistan Hava Yolları tartışmalı bir karar alarak uçağa binmeden önce yolcularını tartacağını duyurdu. Bütün yolcuların bagajlarıyla birlikte tartılacağını söyleyen hava yolları, ağır sayılan yolcuların uçağa binmesine izin vermeyecek. Şirket yolcuların kilolarını açıklamayacağına söz verdi. Fakat bazı aşırı kilolu yolcuların özellikle dolu uçaklarda ve küçük uçaklarda yolcu listesi dışında kalabileceğini de söyledi.


Geçiş kapılarına konacak özel tartma aletleriyle hem insanları hem de onların bagajlarını tartacak havayolu, yolcuları kadın , erkek ve çocuk olarak üç kategoriye ayıracak.

Havayolu şirketi özellikle küçük uçaklar için hem insanların hem de bagajlarının kilolarını bilmenin önemli olduğunu belirttiği açıklamada “Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği’nin kurallarına göre uçuş güvenliğini sağlamak için hava yolları uçuş öncesi kilo tartımı gibi prosedürleri uygulamak zorunda. Biz de yolcularımızdan uçağa binmeden önce geçiş kapılarına koyacağımız bir tartıdan geçmelerini isteyeceğiz. Sonuçlar için tam gizlilik garanti ediyoruz. Genel görevimiz olan uçuş güvenliğini sağlamamıza yardım ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.


2013 yılında Samoan Air, yolcularını kilolarına göre ücretlendiren ilk havayolu olmuştu. İnternette yaptıkları rezervasyonlarda kilolarını belirten yolcular, bagajlarının ağırlığını da ekleyebiliyorlar ve kilo aşımında herhangi bir ek ücret ödemiyorlar. Bu sistem, uçak ağırlığının belirlenmesinde ve uçuşların maliyetlerinin planlanmasında etkili oluyor.

The Daily Mail

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.