1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOLCULAR UYARILDI
YOLCULAR UYARILDI

YOLCULAR UYARILDI

Larnaka ve Baf Havalimanlarında uzun kuyruklar oluşacak

A+A-

Güney Kıbrıs’taki Larnaka ve Baf Havalimanlarındaki pasaport ve seyahat belgelerinin, sıkı bir şekilde kontrol edilmesi işlemlerinin, yarından itibaren yürürlüğe gireceği, bu nedenle havalimanlarındaki kontrollerde uzun kuyrukların oluşmasının beklendiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, pasaport ve seyahat belgelerin, sıkı bir şekilde kontrol edilmesine bağlı olarak oluşacak kuyruklar nedeniyle, havalimanları işletmecisi Hermes Airports şirketinin, polisten ve güvenlik makamlarından ek tedbir almasını talep ettiğini yazdı.

Yürürlüğe girecek olan bu yeni prosedürlerin, AB tüzüğünün gerekliliği olduğunu yazan gazete, bunun, Schengen Anlaşması üyesi olmayan ülkeler ve bu ülkelere seyahat edecek olan Avrupa vatandaşlarının tümüne pasaport kontrolü ve veri tabanı kullanılarak kimlik verilerinin çapraz kontrolünü öngördüğünü belirtti.

Gazete Güney Kıbrıs, Bulgaristan, Romanya ve Arnavutluk’un, Schengen Anlaşması düzenlemelerinin geçerli olmadığı (askıya alındığı) ve üçüncü ülke olarak addedilen, dört ülke olduğunu da anımsattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.