1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YOLCUNUN DA, BİZİM DE CANIMIZ TEHLİKEDE”
“YOLCUNUN DA, BİZİM DE CANIMIZ TEHLİKEDE”

“YOLCUNUN DA, BİZİM DE CANIMIZ TEHLİKEDE”

tehlike saçan araçlarla ulaşım

A+A-

Lefkoşa-Girne arası yolcu taşımacılığı yapan dolmuş şoförleri yolcu güvenliği açısından tehlike saçan araçlarla ulaşım sağladıklarını söyledi:

Lefkoşa-Girne arası yolcu taşımacılığı yapan dolmuş şoförleri sorunlarla boğuşuyor. Dolmuş şoförleri, insan hayatını tehlikeye atan araçlarla yolcu taşıdıklarını, araçları yenilemek için devlet desteği gerektiğini söyledi.Girneliler Seyahat Ofis Sorumlusu Ali Genç, şoförlerin asgari ücretin altında paralarla çalıştığını, bir dönem bitmesine rağmen öğrenci taşıma ücretlerini alamadıklarını, böyle giderse 15 gün içerisinde eyleme gideceklerini ifade etti. Dolmuş şoförü Ali Öztoker, terminal güvenliğinin sağlanması gerektiğini,Osman Nasıf, yolda giderken her an lastiği patlayacak veya tekeri yerinden fırlayacak araçlarla yolcu taşımak istemediklerini,Abdüllatif Akar ise eski araçları yenilemek için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.

ALİ GENÇ (GİRNELİLER SEYAHAT OFİS SORUMLUSU): “15 GÜN İÇİNDE EYLEM YAPABİLİRİZ”

“Dolmuş şoförleri asgari ücretin altında ücretlerle çalışıyor. Çok zor geçiniyor. Bu da yetmezmiş gibi bir eğitim dönemi geçti devletten öğrenci taşıma ücretlerini alamadık. Eğitim Bakanlığı’ndan defalarca talep etmemize rağmen tek kuruş alamadık. Sorun ne anlamadı. Devletin parası mı yok bilemiyoruz. Ancak dolmuşçular haklarını almak istiyorlar. Her geçen gün akaryakıt zamlanıyor. Hayat gittikçe pahalı oluyor. Kısıtlı ücret alan dolmuş şoförlerinin alacaklarından mahrum bırakılması büyük haksızlık. Eğer böyle giderse 15 gün içerisinde eylem yapacağız.

“SORUNLAR SAYMAKLA BİTMİYOR”

Maddi sorunlarımızın yanı sıra zaten dolmuşlar için dahi dar olan terminale Pazar yeri kurulmasıdır. Pazar günleri terminal bölgesinde büyük bir kargaşa yaşanmaktadır. Park yeri sorunu yüzünden vatandaşlarla dolmuş şoförleri karşı karşıya gelmektedir. Devletin başka yeri yok mu anlamadık. Biz Pazar yerinin terminale kurulmasını istemiyoruz.Sıkıntılarımızdan biri de araçlarımızın artık hurdaya çıkacak kadar eski olmasıdır. Araçları yenileyebilmek için devletin katkı ya da kolaylık sağlamasını bekliyoruz. Yeni araçlar hem yolcuların rahatlığı hem de can güvenliği için şart haline gelmiştir.”
***

ALİ ÖZTOKER (DOLMUŞ ŞOFÖRÜ): “İÇKİ İÇENLER AYNALARIMIZI KIRIYOR”

“Asgari ücretin altında ücretlerle yaşamımızı idame ettiriyoruz. Bu da yetmezmiş gibi terminalde birçok sorunla karşılaşıyoruz. Buraya Pazar yeri konulması, içki içen geçlerin gece durağı haline gelmesi sıkıntılarımızı ikiye katlıyor. İçki içenler araçlarımızın aynalarını söküyor veya kırıyor. Belediyenin şehir içi güvenliğini sağlaması için sürekli devriye gezecek zabıtalar görevlendirmeli. Gençlerin burada toplanıp içki içmesi engellenmelidir.”
***

OSMAN NASIF (DOLMUŞ ŞOFÖRÜ): “ESKİ ARAÇLARI KULLANMAKTAN YORULDUK”

“Dolmuş şoförleri olarak eski araçları kullanmaktan yorulduk. Bu araçlar hem konfor yetersizliği hem de can güvenliği açısından ortadan kaldırılmalıdır.Devlettin arabalarımızı yenilememiz için bir defalığına katkı koyması ya da yeni araba alınacaksa faiz almamasını veya gümrükten muaf tutmasını istiyoruz. Çünkü araçlarımız oldukça eski ve tehlike saçıyor. Yolda giderken her an lastiğimiz patlayabilir veya teker yerinden fırlayabilir. Devletin yerinde olsam bu araçları tek tek toplatırdım.”
***
ABDÜLLATİF AKAR (DOLMUŞ ŞOFÖRÜ):“YOLCULARIN VE BİZİM CANIMIZ TEHLİKEDE”
Bu eğitim dönemi öğrenci taşıma ücretleri ödenmedi. Asgari ücretin altında aldığımız paralarla ailelerimize bakmaya çalışıyoruz. Eski araçlarla canımızı ve yolcuların canını tehlikeye atarak çalışıyoruz.Millete hizmet edebilmek için arabaları yenilememiz gerekiyor. Bunun için ise devlet desteği şart oldu.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.