1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOLLAR GÖL OLDU, ARAÇLAR YÜZDÜ
YOLLAR GÖL OLDU, ARAÇLAR YÜZDÜ

YOLLAR GÖL OLDU, ARAÇLAR YÜZDÜ

Zorlu saatler ...

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs yağışlı havaların etkisi altına girerken Girne’de saatler süren yağılar hayatı felç etti

Kuzey Kıbrıs yağışlı havaların etkisi altına girerken dün sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Girne bölgesinde yağan yağmurlar hayatı felç etti. Yollar su göletlerine döndü, araçlar selde sürüklendi, trafik alt üst oldu, bazı bina ve evleri su bastı.

Yaşanan su baskınları zorlu saatler yaşatırken, Girne Kaymakamlığı, Girne Belediyesi, polis, itfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri, su biriken yolların temizlenmesi, su baskını yaşanan binalara müdahale edilmesi için gün boyu çalıştı.

YAĞMUR YAĞDI, HAYAT FELÇ OLDU

Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgiye göre, yağışlar en çok Girne, Alsancak, Ozanköy, Kuzey Sahil Şeridi, Dipkarpaz ve Mehmetçik’te etkili oldu. Yağışlar nedeni ile Girne ve çevresinde yollar su gölüne döndü, araçlar yollarda mahsur kaldı. Trafikte yağışlar nedeni ile aksama yaşandı. En fazla yağış metrekareye 72 kg ile Alsancak’ta kaydedildi. Girne Çevre yolundaki Eziç Işıkları ile Çıkarma Plajı arasında kalan yol, Lapta istikametinde dağdan gelen suların taşıdığı taş ve toprak nedeniyle tehlikeli hale geldi.

YOLLAR GÖL OLDU, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ

Girne çevre yolu – Girne Karaoğlanoğlu yolu da sular altında kaldı. Sel suları nedeni ile sabah saatlerinde yol trafiğe kapandı.

Karaoğlanoğlu “S” bölgesi ve Edremit de birçok evi su bastı Edremit deresinden gelen sel suları bir arabanın sürüklenerek kaybolmasına neden oldu. Bölgede birçok evi ve işyerini su bastı. Girne çevre yolu üzerinde asrın projesi kapsamında kazılan hendekler sular ile dolu. Kazılan ve üstü kapatılmayan kazı alanlarından geçmeye çalışan araçlar da çamura saplanıp sel sularının içinde kaldı.

ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI

Yağışlar nedeni ile bazı yurt ve binaları da su bastı. Akademi Kıbrıs Bekir Paşa Girne Erkek Öğrenci yurdu sel baskını dolayısıyla 75 öğrenci mağdur oldu. Mahsur kalan öğrenciler çevredekilerin yardımı ile tahliye edildi.

EKİPLER GÜN BOYU ÇALIŞTI

Girne Kaymakamlığı, Girne Belediyesi, polis, itfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri, su biriken yolların temizlenmesi, su baskını yaşanan binalara müdahale edilmesi için gün boyu çalıştı. Girne merkezde, Karaoğlanoğlu ve Edremit'te toplam 12 evde su tahliye işlemi gerçekleştirilirken, Karaoğlanoğlu ve Edremit bölgelerinde yolda kalan ve hasar gören 7 araç sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayrıca Girne Capital Bank ve China Bazaar bodrum katlarını basan suların tahliye işlemlerini gerçekleştirdi.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.