1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOLLAR TEHLİKE SAÇIYOR
YOLLAR TEHLİKE SAÇIYOR

YOLLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Lefkoşa'da trafik ışıkları arap saçı...

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın yol güvenliğinin yetersiz oluşu sürücülerin trafikte zor anlar yaşamasına neden oluyor. Trafik kazalarının çoğu sürücü hatasından kaynaklansa da, yetersiz yol güvenliği de kazalara davetiye çıkarıyor.

Başkent Lefkoşa’da gün geçmiyor ki bir trafik kazası meydana geliyor. Kazaların çoğu polis tutanağına geçerken, birçok kaza da sürücülerin kendi aralarında anlaşmasıyla örtbas ediliyor.
İstatistiklere göre kentte meydana gelen trafik kazalarının çoğu sürücü hatasından kaynaklanırken, yol güvenliğinin yetersiz oluşu da trafik kazalarının yaşanmasına meydan veriyor.
Silik yol çizgileri, sık aralıklı ve standart dışı inşa edilen hız kesici kasisler, bazı asfalt kasislerin boyasız olması yol güvenliğini tehdit ediyor.
Başkent Lefkoşa’da birkaç bölgede trafik ışıklarındaki karmaşa ise yıllardır giderilmiyor.

Kasisler standart dışı
Lefkoşa’da anayol üzerine inşa edilen hız kesici kasislerin bazıları olması gerekenden daha yüksek. Araçlar bu kasisleri geçerken direksiyon hakimiyetini kaybedebiliyor ya da araçları zarar görebiliyor.
Boyasız olan kasisler ise trafikte büyük tehlike saçıyor. Sürücülerin bu kasisleri fark etmesi bazen mümkün olmuyor ve kazalar meydana geliyor.

Trafik ışıkları arapsaçı
Lefkoşa’da birkaç bölgede trafik ışıklarındaki karmaşa ise yıllardır giderilmiyor. Işık sorununun daha belirgin olduğu Yenişehir ve Ledra Palace yolunda trafikte sürekli olarak karmaşa yaşanıyor.
Bu bölgelerde, her iki yönde aynı anda yanan yeşil ışık, trafiği arapsaçına dönüştürüyor. Kimin nereye döndüğü belli olmayan yolda, kaza da kaçınılmaz oluyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.