1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOLSUZLUK RAPORLANIYOR!
YOLSUZLUK RAPORLANIYOR!

YOLSUZLUK RAPORLANIYOR!

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde yolsuzluk iddialarında sona gelindi!

A+A-

Ceren ÖZBİL

Motorlu Araçlar Mukayyitliği’ne bağlı Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde yolsuzluk yapıldığı iddiaları nedeniyle Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu’nun başlattığı incelemelerde sona gelindi.

Kurul, H. Ş. isimli memurun, iş araçlarının devir işlemi sırasında alınan yüzde 16’lık KDV ücretini vezneye yatırmayarak zimmetine geçirdiği yönünde bir takım bulgular elde etti.

Kısa süre içerisinde, elde edilen bulgular doğrultusunda rapor hazırlanıp ilgi mercilere iletilecek.

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde başlattıkları denetimlerde sona geldiklerini ve rapor yazma aşamasında olduklarını açıkladı.

Özyel, raporda bulguların ve önerilerin yer alacağını belirterek, “gereği yapılacaktır” dedi.

Koçanda başka, sistemde başka isim...

Olay seyrüsefer ruhsatlarını yenilemeye giden vatandaşların, ellerindeki araç koçanda kendi isimleri yazmasına rağmen, sistemde aracın eski sahibinin isminin yazdığının fark edilmesiyle ortaya çıktı.

Araç koçanı ile kayıt sistemi arasında ortaya çıkan farklılık üzerine yapılan araştırma sonucunda, iş araçlarının devri esnasında alınan yüzde 16’lık KDV ücretinin Vergi Dairesi veznesine yatırılmaması nedeniyle araç devirlerinin kayıt sistemine işlenmediği tespit edildi.

Söz konusu meseleyle ilgili olarak ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları üzerine ise Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu harekete geçti.

Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’ne gönderilen müfettişlerin hesapları inceledi ve bazı bulgular elde edildi.

“İlgili personelin görev yeri değiştirildi”

Yolsuzluk iddialarının merkezindeki H. Ş. isimli personel, ilgili görevden alınarak farklı bir birimde görevlendirildi.

Kısa süre önce KIBRIS Gazetesi’ne açıklamada bulunan Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, H. Ş.’nin görev yerinin değiştirildiğini doğruladı.

Öte yandan, bazı kaynaklar, yolsuzluğu kapatmak için bazı yetkililerin H.Ş.’ye, zimmetine geçirdiği parayı yerine koyması için olanak sağladığını ancak bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını iddia etti. H. Ş.’nin parayı yerine yatırmak isterken, mağdur ettiği kişilere ulaşamayınca bazı muhtarlardan “huzurumda imzalandı” belgesi aldığı ve onları da gayrı yasallığa alet ettiği öne sürüldü.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.