1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU, 13. MAAŞLARIN ÖDENECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI!
YORGANCIOĞLU, 13. MAAŞLARIN ÖDENECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI!

YORGANCIOĞLU, 13. MAAŞLARIN ÖDENECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI!

Yorgancıoğlu açıkladı 13 maaşlar...

A+A-

YORGANCIOĞLU: “2015 İÇİN HP ÖDENEĞİNİ KALDIRDIRDIĞIMIZI AÇIKLADIK ANCAK, 2014 ARALIK AYINDA ORANIN NE ÇIKACAĞINI BİLMEDİĞİMİZ İÇİN, 2014 İKİNCİ YARISI HP'NIN NASIL ÖDENECEĞİNİ AÇIKLAMADIK”

“AMAÇ HAYAT PAHALILIĞI’NI ORTADAN KALDIRMAK DEĞİL, HAYAT PAHALILIĞI’YLA OLUŞACAK YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ, ALT GELİR GRUPLARINA DENGELİ VE REFAHINI ARTTIRACAK ŞEKİLDE BÖLÜŞTÜRMEK”

“NARENCİYE ÜRETİCİLERİNE BÜYÜK BİR İHTİMALLE BUGÜN ÖĞLE SAATLERİNDE MÜJDELİ BİR HABER VEREBİLECEĞİZ”

“13. MAAŞLAR VE MAAŞLAR 31’İNDEN ÖNCE ÖDENECEK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, amaçlarının Hayat Pahalılığı’nı ortadan kaldırmak değil, Hayat Pahalılığı’yla oluşacak yükümlülüklerini, alt gelir gruplarına dengeli ve refahı arttıracak şekilde bölüştürmek olduğunu söyledi.
 
Başbakan, Hayat Pahalılığı ödeneğini 2015 için kaldırdıklarını açıkladıklarını ancak, 2014 Aralık ayındaki oranın ne çıkacağını henüz bilmedikleri için, 2014’ün ikinci yarısına ait hayat pahalılığının nasıl ödeneceğini açıklamadıklarını söyledi.

Hükümetlerinin üst gelir gruplarının maaşlarına yapılan eleştirileri dikkate alarak çalışma yaptığına işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, Hayat Pahalılığı Ödeneği’nde yapılan düzenlemenin barem tablosu arasındaki farkı kapatmaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında bugün saat 11.00 sıralarında toplandı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, Hayat Pahalılığı ödeneği, narenciye üreticilerinin alacakları ve maaşlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yorgancıoğlu, narenciye üreticilerine büyük bir ihtimalle bugün öğle saatlerinde müjdeli bir haber verilebileceğini belirterek, hem 13. maaşların hem de maaşların 31’inden önce ödeneceğini kaydetti. 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin uzun zamandır 2015 yılı Hayat Pahalılığı’nı alt gelir gruplarına daha çok yansıtacak şekilde ödeyeceğini söylediğini anımsatarak, bunu barem tablosunda açılan farkın kapatılması adına yapacaklarını söylediklerini de belirtti.

Hükümetlerinin üst gelir gruplarının maaşlarına yapılan eleştirileri dikkate alarak çalışma yaptığına işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, Hayat Pahalılığı Ödeneği’nde yapılan düzenlemenin barem tablosu arasındaki farkı kapatmaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi. 

Hayat pahalılığının üst gruplara 700-800, alt guruplara ise 50-60 TL gelir getirmesinin eleştirildiğini vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, bütçe görüşmelerinin devam ettiği döneme denk gelen geçen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptıkları açıklamada, Bakanlar Kurulu’nda yasa gücünde kararnamelerin geçtiğini kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı. 

Başbakan Yorgancıoğlu, konun basına yer aldığını vurgulayarak, “şimdi ise iş ciddiye bindiği için bu nereden çıktı diye soruyor. Biz bunu ne gizleyerek, ne de parmağımızın arkasına saklanarak yaptık” dedi.

Alınan kararı bir sonraki yıla sarkıtmaları halinde, 2014 yılının ikinci yarısında gerçekleşen hayat pahalılığını Ocak ayında ödemelerinin mümkün olmayacağına dikkat çeken Yorgancıoğlu, kararın bu nedenle, bu dönemde alındığını söyledi. 

Düzenlemenin, yasa gücünde kararnameyle yapılmasının sebebinin ise, konun meclise götürülmesi halinde tartışmaların çok uzun süreceğini düşünmeleri olduğunu ifade eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kararnameleri Resmi Gazete’de uyguladıkları gün meclise götürdüklerini belirtti.

AMAÇ HAYAT PAHALILIĞINI ORTADAN KALDIRMAK DEĞİL

“Amaç Hayat Pahalılığı’nı ortadan kaldırmak değil, Hayat Pahalılığı’yla oluşacak yükümlülüklerini, alt gelir gruplarına dengeli ve refahını arttıracak şekilde bölüştürmek” şeklinde konuşan Başbakan Yorgancıoğlu, “mevcut yasaya göre, yüzdelik oranı öngören Hayat Pahalılığı’nı ortadan kaldırmasaydık, bunu uygulayamayacaktık. Kanun gücünde kararnameler daha önceki yöntemi ortadan kaldıracak bir anlayışla hazırlandı” dedi.

YENİ UYGULAMANIN NASIL OLACAĞI OCAĞIN İLK HAFTASI BELLİ OLACAK

Yeni yöntemin henüz bilinmediğini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, 12 ayın Hayat Pahalılığı oranı belli olmadığı için, yeni uygulama ile ortaya çıkacak toplam hayat pahalılığının belli olmadığını, bu nedenle de bölüşümün hangi miktar üzerinde yapılacağının bilinmediğini, ödeme şeklinin Ocak ayının ilk haftası itibarıyla belli olacağını belirtti.

NARENCİYE ÜRETİCİLERİNİN ÖDEMELERİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu basın mensuplarıyla paylaşmak istediği bir diğer konunun ise narenciye üreticilerinin ödemeleri konusu olduğunu belirterek, narenciye üreticilerinin ayın 15’i itibarıyla ödeneceğini açıkladıklarını, ancak yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini ve Güzelyurt’taki narenciye üreticileriyle görüşerek, ödeme tarihini ayın 25’ine, yani yarına çektiklerini anlattı.

Narenciye üreticilerinin yarın için eylem kararı almasının üzücü olduğunu, çünkü 25’inin yarın olduğunu, eylem kararının iki gün önceden alınmasının değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ürün bedellerinin yarından önce ödenmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Açıklamaları ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Hayat Pahalılığı ödeneğini kaldırdıklarını açıkladıklarını ancak, Aralık ayındaki oranın ne çıkacağını bilmedikleri için, nasıl ödeneceğini açıklamadıklarını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Sosyal Sigorta emeklilerine bunun uygulanmayacağını, çünkü Sosyal Sigorta emeklilerinin maaşlarında bir anomali olmadığını belirtti.

Narenciye üreticilerine büyük bir ihtimalle bugün öğle saatlerinde müjdeli bir haber verilebileceğini de belirten Başbakan Yorgancıoğlu, hem 13. maaşların hem de maaşların 31’inden önce ödeneceğini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.