1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “30 YILDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ”
YORGANCIOĞLU: “30 YILDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ”

YORGANCIOĞLU: “30 YILDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 30 yılda önemli mesafeler kat edildiğini ancak daha demokratik bir yapıya ulaşmak, dünyayla kucaklaşmak ve yaşam kalitesini artırmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “30 YILDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ AMA DAHA DEMOKRATİK BİR YAPIYA ULAŞMAK, DÜNYAYLA KUCAKLAŞMAK VE YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 30 yılda önemli mesafeler kat edildiğini ancak daha demokratik bir yapıya ulaşmak, dünyayla kucaklaşmak ve yaşam kalitesini artırmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, KKTC’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere adada bulunan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’i kabul etti.

İSEN

KKTC’nin kuruluşunun 30’uncu yılını kutlarken KKTC’de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren İsen, “30 yıl devletler için kısa ama yeni kurulan bir devlet için dönüm noktası” dedi.

Bu dönüm noktasının özeleştiri yapma imkânı da verdiğini dile getiren İsen, KKTC’nin çok iyi bir noktada olduğunu söyledi.

İstanbul’da 29 Ekim’de “asrın projesi” olarak görülen Marmaray’ın açılışının yapıldığını hatırlatan İsen, bunun teknik bir başarının ötesinde toplumların neler başarabileceğini görmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

İsen, yine önemli bir proje olan Türkiye’den su getirme projesinin KKTC ile Türkiye’nin birlikte neleri başarabileceğini göstermek açısından iyi bir örnek olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin, haklı davasında daima KKTC’nin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade eden İsen, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

YORGANCIOĞLU: “30 YILDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ AMA...”

KKTC’nin 30’uncu yılını kutlarken birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Yorgancıoğlu, “Burada olmanız bize güç katıyor” dedi.

Yorgancıoğlu, 30 yılın bakılan açıya göre az ya da çok görünebileceğini ancak bu süreçte önemli mesafeler kaydedildiğini söyledi.

Ancak daha demokratik bir yapıya ulaşmak, dünyayla kucaklaşmak ve yaşam kalitesini artırmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, Türkiye hükümetlerinin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu ve bu durumdan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yorgancıoğlu, bu samimi ilişkinin nice yıllar devam etmesi temennisini de dile getirdi.

Görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.