1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “ATATÜRK’ÜN ‘YURTTA SULH CİHANDA SULH’ DEYİŞİNDEN HAREKETLE…”
YORGANCIOĞLU: “ATATÜRK’ÜN ‘YURTTA SULH CİHANDA SULH’ DEYİŞİNDEN HAREKETLE…”

YORGANCIOĞLU: “ATATÜRK’ÜN ‘YURTTA SULH CİHANDA SULH’ DEYİŞİNDEN HAREKETLE…”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Atatürk’ün yaktığı ışıktan yararlanarak, Kıbrıs Türk halkının daha refah içinde yaşamasını sağlamak için çalıştıklarını vurguladı.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “YURTTA SULH CİHANDA SULH’ DEYİŞİNDEN HAREKETLE ÇÖZÜM İÇİN ORTAYA CİDDİ ÇABALAR KOYUYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Atatürk’ün yaktığı ışıktan yararlanarak, Kıbrıs Türk halkının daha refah içinde yaşamasını sağlamak için çalıştıklarını vurguladı.

Yorgancıoğlu ,“Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ deyişinden hareketle Kıbrıs Sorununun çözümü ve Halkımızın uluslararası alanda saygın bir konuma gelmesi için ortaya ciddi çabalar koyuyoruz” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın yürütücüsü ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü 75. Ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ile anıyoruz.

O günlerin Türkiye’sinden günümüze gelebilmek, insanlarına çağdaş bir hayat kurabilmek, bir ekonomi yaratılması ve geliştirilmesi yönünde gösterilen hedeflere ulaşmak için çok çabalar harcanmış ve önemli gelişimler sağlanmıştır.

Günümüz Türkiye’si,  Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği Çağdaş Uygarlık Seviyesine ulaşabilmek için ekonomisi, sanatı, kültürü, sporu ve yaşamın her alanındaki çalışmalarını hızlandırarak sürdürmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını koruyarak geliştirmek, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış bir duruma gelebilmek Türkiye Cumhuriyeti için her zaman bir hedef olmuştur. Ortaya konan çabalar günümüzde çok olumlu sonuçlar doğurmuştur.

Kıbrıslı Türkler olarak bizler, bu ışıktan yararlanarak, bu hedeflerden etkilenerek yaşamın her alanında yurttaşlarımızın daha refah içinde yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz.

“Yurtta Sulh Cihanda Sulh” deyişinden hareketle Kıbrıs Sorununun çözümü ve Halkımızın uluslararası alanda saygın bir konuma gelmesi için ortaya ciddi çabalar koyuyoruz.

Ebediyete intikalinin bu 75. Yılında senin ilkelerinin ve devrimlerinin ışığında çalışmaya devam edeceğiz”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.