1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “BATIK BANKALAR KONUSUNDA HASSASIZ”
YORGANCIOĞLU: “BATIK BANKALAR KONUSUNDA HASSASIZ”

YORGANCIOĞLU: “BATIK BANKALAR KONUSUNDA HASSASIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)’nın ülkeye girmemesi adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını yineleyerek, “Çalışmalarımızı da sürdürüyoruz zaten” dedi.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)’nın ülkeye girmemesi adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını yineleyerek,  “Çalışmalarımızı da sürdürüyoruz zaten” dedi.

TOMA gibi araçların ülkedeki mevcut hoşgörüyü ortadan kaldıracak unsurlar olduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, “Taraflar arasında bir uzlaşıya varılacağını ve konunun iyi bir noktaya bağlanacağına inanıyorum” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kamu Reformu Yasası’nı yılbaşından önce Meclis’e getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, yasanın, kamudan daha kaliteli hizmet alınmasını sağlayacağını söyledi.

ÖZKARDAŞ

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, beraberindeki bir heyetle  Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek, güvenoyu alan hükümete başarılar diledi.

Özkardaş, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini sözlü ve yazılı olarak  iletti, taleplerini dile getirdi.

Özkardaş,  ülkenin çok zor zamanlardan geçtiğini ve zor bir dönemde “büyük yük omuzlayan” Başbakan  Özkan Yorgancıoğlu’nun   kucaklayıcı, uzlaşmacı enerji veren kişilik ve kimliğinin toplumu umutlandırdığını söyledi.

Özkardaş,  Başbakan’ın uzlaştırıcı kimliği ve herkesi kucaklayan duruşunun ülkeye iç barışı getireceğine inandığını kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nin  yüzde 40’ının  yenilendiğini ve çok değerli, ufku geniş  milletvekillerinin seçildiğini belirten Özkardaş Meclis’in çok iyi yasalar yapabileceğine inanç belirtti.

Kamu  Reformu Yasası’nın 2006 yılından beri gündemde olduğunu söyleyen Özkardaş, yasa tasarısında  sendika olarak uygun görmedikleri  toplumun zararına maddeler bulunduğunu kaydetti.

“ÇALIŞANA 7 YILDIR ARTIŞ YOK”

Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, en öncelikli konularının “mutfak” olduğunu belirterek, kamu görevlilerinin  7 yıldır artış almadıklarını, UBP hükümeti döneminde artış alamamaları bir yana  haklarının da geriye düştüğünü söyledi.

Özkardaş, 2011 yılında geçen yasayla yeni işe giren  gençlerin maaşlarının 1500-1600  TL gibi “yoksulluk sınırına” düştüğünü, dövizin son bir aydaki artışıyla çalışanın yüzde 14 kayba uğradığını, 3-4 yıldaki reel gelir kaybının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu belirtti.

Özkardaş, beklentilerinin çalışanların maaşlarının yeniden düzenlenmesi ve artış getirilmesi, asgari ücretlinin gelirinin yukarı çekilmesi olduğunu söyledi

BANKA FAİZLERİ

Özkardaş, banka faizlerinin çok yüksek olduğunu ve bankaların adeta “yasal tefecilik” yaptığını savunarak,  banka kredi faizlerinin düşürülmesi talebinde bulundu.

Özkardaş, batık bankalar ile Kalkınma Bankası’ndaki “hortumlandığını” ileri sürdüğü paraların  mutlaka geri alınması ve yolsuzlukların hesabının sorulmasını istedi, Maliye Bakanı’nın açıklamalarına yönelik endişelerini iletti.

TOMA ALIMI

Ülkenin TOMA’ya ihtiyacı olmadığını söyleyen Özkardaş, geçmişte 50-60 bin kişinin katılımıyla yapılan mitinglerde kimsenin burnunun kanamadığını söyledi.

Özkardaş,  TOMA’nın demokratik hakların budanması için bir adım olarak görüleceğini de sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş’ın görüş ve taleplerini yanıtlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  seçim sürecinde  bütün sorunları muhataplarının katılımıyla çözecekleri sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Bu sözümüzün arkasındayız” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, kamu reformunu gerçekleştirirken de bu anlayışla hareket edeceklerini belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu, kamudaki terfilerle ilgili olarak da yasal sürecin devam edeceğini, gerekenin yapılacağını söyledi.

“BATIK BANKALAR KONUSUNDA HASSASIZ”

Özkardaş’ın batık bankalardan “hortumlandığını iddia ettiği” mevduatlarla ilgili  Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın açıklamasıyla ilgili görüşüne de yanıt veren Başbakan Yorgancıoğlu, “Batık bankalar konusunda hükümetimiz hassastır. Hükümete geldiğimde ilk yaptığım araştırmalardan bir tanesi de budur. Zeren Bey Maliye Bakanı olarak benden daha hassastır bunu biliyorum. Süreçte bazı alanlardaki delil yetersizliklerinin tahkikatı zorlaştırdığı bilgisi bana da geldi. Bu bir sıkıntıdır ama bunun peşini bırakacağız anlamına da gelmiyor. Maliye Bakanı bu anlamda sıkıntıyı ifade etmeye çalıştı belki” dedi.

YAŞAM KOŞULLARI ZORLAŞTI

Ülkenin yaşam koşullarının zorlaştığının, insanların  gelir düzeyi ile satın alma gücünün gerilediğinin gerçek olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, UBP hükümetlerinin  ülkenin kaynaklarını “hoyrat” kullanmasının bugünkü koşullarda Hükümet olarak manevra alanlarını zafiyete uğrattığını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, 2014 bütçesi hazırlanırken, yapabileceklerinin azamisini yapma gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, çalışanların uzun zamandır zor koşullar altında direnmeye çalıştığını belirtti.

ÜÇLÜ KARARNAMELERLE İLGİLİ DÜZENLEME

Üçlü kararnamelerle ilgili var olan  çalışmayı güncelleştirmek için tekrar bir çalışma başlattıklarını dile getiren Yorgancıoğlu, temel prensiplerinin müsteşar ve özel kalem müdürlerinin dışarıdan atanması olduğunu, böylece kamuya ek  ekonomik külfet getirilmeyeceğini, bunun dışında kalan atamaların ise siyasi iradenin dışında bir süreçle Kamu Hizmeti Komisyonu’nca atanması olduğunu söyledi.

“Seçimlerde  verdiğimiz sözlerin arkasındayız, gerekenler zamanı geldiğinde yapılacak” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, banka faizleriyle ilgili ad-hoc komitenin kurulduğunu ve gerekenlerin yapılacağını kaydetti.

Başbakan  Özkan Yorgancıoğlu önümüzdeki günlerde başlayacak Kıbrıs görüşmelerine aktif olarak katılarak, sorunun çözümüne katkı koyacaklarını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.