1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: "BKP'NİN AÇIKLAMALARI KENDİ TAVRIYLA İLGİLİDİR"
YORGANCIOĞLU: "BKP'NİN AÇIKLAMALARI KENDİ TAVRIYLA İLGİLİDİR"

YORGANCIOĞLU: "BKP'NİN AÇIKLAMALARI KENDİ TAVRIYLA İLGİLİDİR"

Yorgancıoğlu: "BKP'nin açıklamaları kendi tavrıyla ilgilidir"

A+A-

 

CTP-BG Milletvekili, Siyasal Partiler Yasasını hazırlamak ve görüşmek üzere oluşturulan komite başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Siyasal Partiler Yasası’nın Meclis’ten oybirliğiyle geçmesini doğru alınmış bir karar olarak değerlendirerek, “BKP’nin açıklamaları kendi tavrıyla ilgilidir.

Yorgancıoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın yasayı Anayasa mahkemesine taşıması hakkıdır. Meclis’te temsil edilmeyen yüzde 5’in altında oy alan siyasi partilerin katkı payı alması söz konusu değilken aykırı değildi de şimdi mi aykırı? Ayrıca yasa ile birlikte önüne gelen herkesin  parti kurmasının önüne geçilecek.  Böyle bir dengenin olmasında yarar vardır diye düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı’nca bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen Siyasal Partiler Yasası’nın oybirliğiyle Meclis’ten geçmesini  Kıbrıs Postası’na değerlendiren CTP-BG Milletvekili , Siyasal Partiler Yasasını hazırlamak ve görüşmek üzere oluşturulan komite başkanı Özkan Yorgancıoğlu, alınan kararda  tüm siyasi partilerin ortak tavrı ve görüş birliğinin olduğunu belirtti. Yorgancıoğlu, yasanın yenilikler getireceğine vurgu yaparak, yüzde 30 cinsiyet kotası, transfer engeli, gelir giderinin engellenmesi gibi değişiklikler içerdiğini anlattı. Yasayla birlikte oransal olarak olmasa bile Meclis’te olmayan partilere katkı verildiğini ifade eden Yorgancıoğlu, Siyasal Partiler Yasası’nın Meclis’ten oybirliğiyle geçmesini doğru alınmış bir karar olarak değerlendirdiğini söyledi. BKP’nin kendi açısından istediği değerlendirmeyi yapabileceğini belirten Yorgancıoğlu, “BKP’nin açıklamaları kendi tavrıyla ilgilidir” dedi.

Yorgancıoğlu, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’ın Siyasal Partiler Yasası’nın hiçbir değişiklik yapılmadan onaylanıp ikinci kez Cumhurbaşkanı’na gönderilmesini eleştirmesini, “Yasa Anayasa mahkemesine taşınmalıdır”  açıklamasına karşılık ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı’nın yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıması  hakkıdır.  Ancak, daha önce Meclis’te temsil edilmeyen yüzde 5’in altında oy alan siyasi partilerin katkı payı alması söz konusu değilken aykırı değildi de şimdi mi aykırı? Ayrıca yasa ile birlikte önüne gelen herkesin  parti kurmasının önüne geçilecek.  Böyle bir dengenin olmasında da yarar vardır diye düşünüyorum”

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.