1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU, EMO YÖNETİMİNİ KABUL ETTİ
YORGANCIOĞLU, EMO YÖNETİMİNİ KABUL ETTİ

YORGANCIOĞLU, EMO YÖNETİMİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yeni yönetimini kabul etti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yeni yönetimini kabul etti.

EMO Başkanı Mert Girgen Başbakan Yorgancıoğlu’na, yakın zaman önce yapılan enerji çalıştayının sonuç bildirgesini de sundu.

GİRGEN

Kabulde konuşan Girgen, EMO yeni yönetiminin yaklaşık 1 ay önce göreve başladığını hatırlatarak, enerji çalıştayı sonuçlarının ülkenin enerji politikalarının belirlenmesinde göz önüne alınmasının faydalı olacağını söyledi.

Enerjinin her dönemde farklı bir bakanlığa bağlanmasının doğurduğu sıkıntılardan da bahseden Girgen, bir “Enerji Dairesi”nin kurularak kısa, orta ve uzun vadeli politikalar belirlenmesini istediklerini bildirdi.

Türkiye’den KKTC’ye elektrik getirilmesine ilişkin enerji projesinin her yönüyle ele alınması ve araştırılması gerektiğini söyleyen Girgen, getirilecek enerjinin çift yönlü olmasıyla TC ve Avrupa’ya yenilenebilir enerji satışının yapılabileceğini ifade etti.

Güney Kıbrıs’la artık enterkonnekte bağlantı kurulması gerektiğini ve bunun altyapısının hazır olduğunu söyleyen Girgen, elektronik cihazlara Ticaret Dairesi ile birlikte verilen ön izinler konusunda, kapılarda yeterince denetim yapılamaması nedeniyle sıkıntı yaşandığını da belirtti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, EMO yeni yönetim kuruluna başarı dilediği konuşmasında, enerji konusunda birlikte çalışmak istediklerini söyledi.

Yorgancıoğlu, gümrük kapılarında kaçak mal yakalanırsa gerekenin yapılacağını da ifade etti.

Başbakan, enerji konusunun global değere sahip bir konu olduğunu bildirerek, solar enerjide KKTC’nin 2. derece kuşak üzerinde olduğunu hatırlattı ve alternatif enerji kaynaklarıyla ilgili tüzük yapıldığını söyledi.

Enterkonnekte sisteme bağlanmanın çağdaş bir yapı olacağını belirten Yorgancıoğlu böyle bir projenin henüz olmadığını ama ilerleyen günlerde yapılabileceğini anlattı ve bunu TC’den gelecek su projesi gibi önce düşünülüp sonra projeye dökülüp hayat bulacak bir projeye benzetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.