1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU, FORMUZAL VE CONSTANTİNOV İLE GÖRÜŞTÜ
YORGANCIOĞLU, FORMUZAL VE CONSTANTİNOV İLE GÖRÜŞTÜ

YORGANCIOĞLU, FORMUZAL VE CONSTANTİNOV İLE GÖRÜŞTÜ

Yorgancıoğlu, Moldova Gökoğuz Yeri Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve Meclis Başkanı Dimitri Constantinov ile biraraya geldi.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “2 ÜLKE ARASINDAKİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ HALKLARI YAKINLAŞTIRIR...”

FORMUZAL: “KIBRIS’TAN GELİP GAGAVUZYA’YA YATIRIM YAPACAK KAN KARDEŞLER 5 YIL VERGİ ÖDEMEYECEK...”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Moldova Gökoğuz Yeri Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve Meclis Başkanı Dimitri Constantinov ile biraraya geldi.

Başbakanlık’taki görüşmede ilk sözü alan Moldova Gökoğuz Yeri Cumhurbaşkanı Formuzal, iki ülkenin bağlarının güçlenmesini istediklerini vurgulayarak, Gagavuzya ve KKTC arasında ekonomik program uygulanmasını talep etti.

“GAGAVUZYA’DA YILDA 150 BİN TON ARPA BUĞDAY HASAT EDİLİYOR...”

Gagavuzya’da yılda 150 bin ton arpa-buğday hasat edildiğini belirten Mihail Formuzal, ayçiçeği ve üzüm alanındaki üretimin fazlalığına işaret ederek, bu alanlarda alışveriş yapılmasını istedi.

Formuzal, “Kıbrıs’tan gelip Gagavuzya’ya yatırım yapacak kan kardeşler 5 yıl vergi ödemeyecek” dedi.

“KKTC’DEKİ SAĞLIK HİZMETLERİNİN YÜKSEK KALİTEDE”

KKTC’deki sağlık hizmetlerinin yüksek kalitede olduğunu belirten Formuzal, Gagavuzya halkının buraya gelerek hem tatil yapabileceğini hem sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini söyledi, buna desteklerinin tam olduğunu belirtti.

Formuzal, Gagavuzya’dan gelen yaklaşık 60 gencin KKTC’de eğitim gördüğünün bilgisini vererek bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“HER DAİMA KARDEŞ OLACAĞIZ...”

Mihail Formuzal, Kasım’da Gagavuzya’da büyük bir organizasyon düzenleneceğini, dünyadan birçok konuğun  katılacağını ifade ederek, Başbakan Yorgancıoğlu’nu da buraya davet etti.

Formuzal, “Sizinle her daima kardeş olacağız” dedi.

“2 ÜLKE ARASINDAKİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ HALKLARI YAKINLAŞTIRIR...”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise kabuldeki konuşmasında, 2 ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin halkları yakınlaştıracağına inanç belirtti, bu konuyu konuşabileceklerini kaydetti.

KKTC’ye yatırım yapılmasını istediklerini vurgulayan Yorgancıoğlu, ülkedeki iş insanlarının yurt dışına açılmaya başladığını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  “Belki ileriki dönemde her 2 ülkenin ticaretle uğraşan insanları buluşur, neyi-nasıl yapabileceğini görüşür. Her iki halk da bundan yarar sağlar. Kendi adıma bunun olması için elimden geleni yapacağım” dedi.

“KİM BU ÜRÜNLERDEN TADARSA 100 YILA KADAR YAŞAR....”

Kabul sonunda gün anısına hediye teatisi yapıldı.

Moldova Gökoğuz Yeri Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal’ın, ülkesinin stratejik ürünlerinden oluşan bir hediye paketini Yorgancıoğlu’na takdim ederek, “Kim bu ürünlerden tadarsa 100 yıla kadar yaşar...” demesi konukları gülümsetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.