1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YORGANCIOĞLU HALKA TEŞEKKÜR ETTİ
YORGANCIOĞLU HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

YORGANCIOĞLU HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

Seçimlerden birinci parti olarak çıkan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, partisinin seçimlerde başarılı bir sonuç elde ettiğini söyledi.

A+A-

CTP-BG GENEL BAŞKANI YORGANCIOĞLU: “BUNDAN SONRA ÖNEMLİ OLAN ÜLKEMİZİ VE HALKIMIZI GELECEĞE TAŞIMAK”

BAŞBAKAN SİBER: “HALK DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE SEÇİMLERE GİTTİ VE İSTEĞİNİ, BEKLENTİSİNİ SANDIĞA YANSITTI”

Seçimlerden birinci parti olarak çıkan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, partisinin seçimlerde başarılı bir sonuç elde ettiğini söyledi. Yorgancıoğlu,  seçimlerden önce 23-26 arası milletvekili beklediklerini, sonuca bakıldığında da bu rakama yanaştıklarının görüleceğini kaydederek, halka CTP-BG’yi birinci partiyi yaptığı için teşekkür etti.

Yorgancıoğlu, seçime katılım oranının AB ülkelerine göre yüksek olduğunu da belirterek, bundan sonra önemli olanın halk için adil bir şekilde çalışmak, ülkeyi ve vatandaşları ileriye, geleceğe taşımak olduğunu vurguladı.

Başbakan Sibel Siber de, halkın demokratik bir şekilde seçimlere gittiğini ve isteğini, beklentisini sandığa yansıttığını ifade ederek, erken seçimde seçilen milletvekillerini Meclis’te çok önemli yasalar ile görevlerin beklediğini; bu yasaların ve görevlerin yerine getirilmesi ile halkın siyasetçiye olan güveninin artacağına inanç belirtti.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Sibel Siber, milletvekilli erken seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından BRT’de yayımlanan seçim programına katılarak, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu, programda kendisine sorulan “Bu neticeyi bekliyor muydunuz?” sorusu üzerine, “Başarılı bir sonuç elde ettiğimize inanıyorum. 23-26 arasında milletvekili bekliyorduk, bu sayıya yanaştık. Halkımıza partimizi birinci parti yaptığı için teşekkür ediyoruz. Önemli olan, bundan sonra halk için adil bir şekilde çalışmak, ülkeyi ve insanlarımızı ileriye, geleceğe taşımak” dedi.

Yorgancıoğlu, seçime katılımın düşük olduğu görüşüne katılmadığını, dünyada birçok ülkede katılımın bu seviyelerde, hatta daha az olduğuna dikkat çekerek, katılımın yüzde 70’lerde kalmasını sadece sıcaklara veya tatil dönemine değil, “çok şeye” bağladığını söyledi.

SİBER: “PARTİLERİN ÇEKİŞMESİNİ HÜKÜMETE HİÇ YANSITMADIK”

Başbakan Sibel Siber de, halkın demokratik bir şekilde seçimlere gittiğini ve isteğini, beklentisini sandığa yansıttığını belirtti.

Siber, 2 aylık dönemin zor bir şekilde geçtiğini, çünkü hükümeti oluşturan 3 partinin seçim için çekiştiğini, yarıştığını ancak bunu hükümete hiç yansıtmadıklarını belirterek, bakan arkadaşlarına ve partilere teşekkür etti. Siber, bu şekilde çalışmalarının karşılığını da halktan bugün sandıkta aldıklarını ifade etti.

Seçime katılımın AB ülkeleri üzerinde olduğunu belirten Siber, ülkede ve Meclis’te yaşanan son olaylara bakıldığında seçimlere katılımın iyi olduğunu vurguladı.

Erken seçimde seçilen milletvekillerini Meclis’te çok önemli yasalar ile görevlerin beklediğini ifade eden Siber, bu yasaların ve görevlerin yerine getirilmesi ile halkın siyasetçiye olan güveninin de artacağına inanç belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.