1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YORGANCIOĞLU: “HALKIN İRADESİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”
YORGANCIOĞLU: “HALKIN İRADESİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”

YORGANCIOĞLU: “HALKIN İRADESİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”

CTP-BG LEFKOŞA İLÇE BAŞKANLIĞINA MUTLU AZGIN SEÇİLDİ

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa İlçe Başkanlığına Mutlu Azgın seçildi.

CTP-BG Olağan Kurultayı öncesinde Lefkoşa İlçesi 35. Olağan Kongresi dün akşam Hidden Garden’da yapıldı. Kongrede başkanlık için Ahmet Ertaç, Mehmet Ceylanlı ve Mutlu Azgın yarışırken, oy veren 409 delegenin 200’ünün oyunu alan Mutlu Azgın ilçe başkanlığına seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Eliz Volkan, Emel Ulaş, Yılmaz Yılmazoğulları, Aybike Yektaoglu, Yusuf Kahyalar, Tülay Sönmez, Şevket Abohorlu, Turgut Çalıcı, İsmail Mıstıkoğlu ve Hasan Ekingen. Alev Şensoy ile Semih Kolozali de doğal üye oldu.

CTP-BG’den verilen bilgiye göre, kurultaya hazırlanan CTP, son ilçe kongresini de Lefkoşa ile tamamladı.

Lefkoşa Kongresinde yoklamanın ardından divan oluşturuldu ve divan başkanlığına Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün seçildi. Divan sekreterliğini Semih Kolozali, Ahmet Barçın, Şadan Karşılı, Nurten Halimoğlu yaptı. Demokrasi şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

YORGANCIOĞLU: “HALKIN İRADESİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, kongrelerin; çalışmaların değerlendirildiği, yapılan güzel işlerin ortaya koyulduğu, tecrübe kazanıldığı kilometre taşları olduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu, CTP’nin “Kıbrıs Türk halkının, sivilleşmenin ve kendi kendini yönetmenin, emeğin, alın terinin karşılığının alınacağının ve Kıbrıs sorunun çözümünün garantisi” olduğunu ifade ederek, CTP’nin Kıbrıs Türk halkı nezdinde çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

“UBP’de sadece koltuk sevgisi vardır” diyen Yorgancıoğlu, UBP’nin politikalarında insan olmadığını sadece kendi çıkarları olduğunu iddia etti ve UBP’nin Kıbrıs Türk halkının siyasal iradesini ayaklar altına aldığını savundu.

Yorgancıoğlu, “UBP’nin yaptığı tek şeyin; başkalarının önlerine koyduğu planları uygulamak” olduğunu iddia ederek, bu bağlamda halkın CTP’den çok şey beklediğini kaydetti.

UBP’nin parti içi iktidar yarışı yüzünden halkın sorunlarını göz ardı ettiğini savunan Yorgancıoğlu, “Buna artık tahammülümüz kalmamıştır. Önümüzde genel, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. CTP’ye düşen Lefkoşa’da olduğu gibi bu 3 zaferi de almaktır” dedi.

CEYLANLI

Lefkoşa İlçesi eski başkanı Mehmet Ceylanlı da yaptığı açılış konuşmasında, CTP geleneğinin, CTP ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “CTP’nin ve Kıbrıs Türk ilerici hareketinin bugünlere gelmesinde, hayatı boyunca devlet terörüne maruz kalan, hatta çekirdek ailesinden dahi baskı gören birçok arkadaşımızın emeği ve alın teri vardır. Hepimizin ortak noktası, Cumhuriyetçi Türk Partisi için en iyisini, en güzelini istiyor olmamızdır” dedi.

SOLYALI

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ürün Solyalı da, yaşanan kongre süreçlerinde demokratik zenginliğin büyük bir olgunlukla yaşandığını ifade ederek, CTP’ye yakışır bu olgunluğun birilerine örnek olması gerektiğini kaydetti.

Solyalı, Gençlik Örgütü’nün kurumsal kimliği ve sorumluluğu çerçevesinde bu süreç yaşanırken her zaman tutarlı bir tarafsızlık yürüttüğünü ve üyelerine herhangi bir telkinde bulunulmadığını belirterek, CTP Gençlik Örgütü’nün yeni dönemde oluşacak kadrolara talip olan genç ve kadınların fazlalığından mutluluk duyduğunu ifade etti.

AKANSOY: “TOPLUMU KUCAKLAYACAK SİYASET ÜRETMELİYİZ”

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy da, olgunluk içinde geçen kongre sürecinde CTP’nin farkını gösterdiğini ifade ederek, Lefkoşa’nın, ülkenin başkenti olması ve kendine özgü şartları nedeniyle dinamik, geniş perspektif taşıyan ve etkili bir örgütlenme gerektirdiğini kaydetti.

Akansoy, “Lefkoşa, sadece Lefkoşa kentinden oluşmaz. Lefkoşa’nın başarısı veya başarısızlığı tüm bölgeleri etkileyecek bir nitelik taşır. Bu nedenle Lefkoşa’yı konuşurken daha dikkatle ve hassasiyetle olayları ve gelişmeleri ele almamız gerekir” dedi.

Akansoy, sendikal hareketin, sivil toplum örgütlerinin, iş dünyasının, siyasetin ve ekonominin merkezi olma yanında bölünmüşlüğü ile Kıbrıs sorununun da simgesel odağı olan Lefkoşa’nın, sıradan bir örgütlenmeyi değil, bu geniş yelpazeyi taşıyacak sorumluluk ve gücü de yansıtması gerektiğini ifade etti.

Akansoy sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Kongreler, demokrasi, eleştiri özeleştiri, katılım ve temsiliyet belirleme süreçleridir. Dolayısıyla iki yılda bir verilecek oy ve seçilecek adaylarla ilgili bir konu olarak değerlendirilmemesi gerekir. Partimizin, toplumu kucaklayacak siyaset üretebilmesi ve bunu etkin kılabilmesi ancak demokrasinin verimli kılınması, çalıştırılması, ortak akıl üretilmesi, üretilen kararların ortak söyleme dönüşmesi ile doğrudan ilgili bir konudur. Bu bağlamda aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kazananla kaybeden yarın kol kola ortak mücadelemizi sürdürecektir.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.