1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YORGANCIOĞLU HÜKÜMETİ CTP-BG YÖNETİMİNDEKİ BELEDİYELERİ DARBELEMEYE ÇALIŞMAKLA SUÇLADI
YORGANCIOĞLU HÜKÜMETİ CTP-BG YÖNETİMİNDEKİ BELEDİYELERİ DARBELEMEYE ÇALIŞMAKLA SUÇLADI

YORGANCIOĞLU HÜKÜMETİ CTP-BG YÖNETİMİNDEKİ BELEDİYELERİ DARBELEMEYE ÇALIŞMAKLA SUÇLADI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, hükümeti, CTP-BG’ye mensup başkanların yönetimindeki belediyeleri darbelemeye çalışmakla suçladı.

A+A-

Yorgancıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Ercan Havalimanı’nı ihalesini kazanan Taşyapı İnşaat’ın yatırımlara başlamadan, devlete ödediği parayı geri almak için Havaalanında uygulanan ücretlere yasa ile zam getirttiğini, buna hava yolu şirketlerinin isyan ettiğini ve uçuşların durma ihtimalinin belirdiğini ileri sürdü.

Özkan Yorgancıoğlu, “Sözde özelleştirmeyle oluşturulan tekelin yaptığı fahiş fiyat artışlarını düşürme konusunda Taşyapı’ya sözünü geçirmek bir yana, ona teslim olan UBP ve ilgili Bakan Ersan Saner, yol açtıkları kaosu çözmek için binlerce insana hizmet götüren Değirmenlik Belediyesi’nin Ercan Havaalan’ına verdiği hizmetlerin karşılığı olarak her yolcu başına aldığı 5 liralık payı kaldırarak Taşyapı’yı korumaya çalışıyor” dedi.

Hükümetin, Değirmenlik Belediye sınırları içinde yaşayan halka hizmet sunulabilmesinde büyük payı olan bu geliri halktan alıp, Taşyapı İnşaat’a hediye etmeye çalıştığını ifade eden Yorgancıoğlu, UBP’nin bu anlayışının Mağusa ve Girne Limanları ile Belediyelerini de hedef aldığını iddia etti.

Yasa tasarısı henüz Meclis’e sevk edilmemiş olmasına rağmen, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’in havayolu şirketlerini arayarak belediyeye ödeme yapmamaları yönünde uyarıda bulunduğunu savunan Özkan Yorgancıoğlu, “Bu hiçbir hukuk devletinde karşılaşılabilecek bir durum değildir. Demokrasiye ve hukuka inanan hiç kimse bu cüreti gösteremez. Hiçbir siyasi kendini özel şirketlerin komisyoncusu gibi görüp gayrı yasal taleplerde bulunamaz. Ersan Saner bu davranışının hesabını mutlaka verecektir” ifadelerini kullandı.

Limanlarla ilgili bu girişimlerin hedefinde başarılı olan ve CTP-BG’ye mensup başkanların yönetiminde bulunan belediyelerin bulunduğunu savunan Yorgancıoğlu, özetle şöyle devam etti:

“Ülkemize gelecek suyun dağıtımı konusunda teslimiyetçi bir yaklaşımla özelleştirmeyi kabul eden, ülkemizdeki bütün yerel yönetimleri devreden çıkararak onları etkisizleştiren anlayış da demokrasi ve hukukla bağdaşmaz. Bu niyetler de UBP’nin gerçek yüzünü göstermektedir. Bu anlayış hem kendi halkına hem de kendi yerel yönetimlerine ihanet eden bir anlayıştır.

Ersan Saner ve UBP Hükümeti bu kolay sandıkları yolu rahatlıkla uygulayabileceklerini sanıyorlarsa aldandıklarını yakında görecekler. Halkımız ve partimizin vereceği mücadele ile bu yolun onlara çok pahalıya mal olacağına tanıklık edecekler. Halkımızı hiçe saymanın, ona ihanet etmenin, kurumlarını peşkeş çekmenin siyasal iradesini ayaklar altına almanın bedelinin ödeneceği gün giderek yaklaşmaktadır.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.