1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “KAZANMAMIZ GEREKEN 3 ZAFER BİZİ BEKLİYOR”
YORGANCIOĞLU: “KAZANMAMIZ GEREKEN 3 ZAFER BİZİ BEKLİYOR”

YORGANCIOĞLU: “KAZANMAMIZ GEREKEN 3 ZAFER BİZİ BEKLİYOR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne İlçesi 31. Olağan Kongresi dün akşam Dome Otel’de yapıldı. CTP-BG Girne İlçe Başkanlığı’na, kullanılan 347 oyun 174’ünü alan Erkan Eminağa yeniden seçildi.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “KAZANMAMIZ GEREKEN 3 ZAFER BİZİ BEKLİYOR”

Lefkoşa, 7 Mayıs 13 (T.AK.): Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne İlçesi 31. Olağan Kongresi dün akşam Dome Otel’de yapıldı. CTP-BG Girne İlçe Başkanlığı’na, kullanılan 347 oyun 174’ünü alan Erkan Eminağa yeniden seçildi.

Girne İlçe Kongresi’nin, 30 Haziran 2013 tarihinde yapılacak CTP-BG’nin 24. Olağan Kurultayı’na hazırlık çerçevesinde gerçekleştiği bildirildi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu Girne Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, “ülkede sermayenin el değiştirdiğini; ülke esnafıyla halkına verilmeyen fırsatların elli katının dışarıdan gelenlere altın tepside sunulduğunu” söyledi.

Yorgancıoğlu, ülke kurumlarının bu mantıkla bir bir peşkeş çekildiğini, kapanan işyeri sayısının açılanların iki katı olduğunu, borcunu ödeyemeyen insanların mahkemelerde süründüğünü  ileri sürerek, “UBP’nin halkımıza reva gördüğü işte budur” dedi.

Bu nedenle UBP’nin “derhal görevden gitmesi gerektiğine” işaret eden Yorgancıoğlu, Hükümet’in edilgen olduğunu, birilerinin hazırlayıp önlerine koyduğu her şeye “evet” dediklerini iddia etti.

Yorgancıoğlu, “Önümüzde 3 tane seçim var. Milletvekilliği, yerel yönetimler ve 2015 Cumhurbaşkanlığı” diyerek konuşmasını sürdürdü ve  “Bu seçimleri kazanmanın dışında partimizin başka bir şansı yoktur. Bunu halkımızı geleceğe, barışa, refaha taşımak için yapmak zorundayız” ifadesini kullandı.

AKANSOY

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy ise konuşmasında, CTP-BG’ye yakışır bir Kongre gerçekleştirilmesinin gururunun yaşandığını söyledi.

Akansoy, parti içi demokrasinin verimlilik için en önemli unsur olduğuna işaret ederek, “Ne ilkelerimizden vazgeçeceğiz, ne de geleceğe duyduğumuz heyecandan ödün vereceğiz” dedi.

Daha fazla uyumu ve birlikteliği sağlamaktan başka şansları olmadığını belirten Akansoy, “Başarı için daha güçlü bir Girne gerekir. Başarı için daha güçlü ilçeler gerekir. Bunun bilincindeysek ve kaybeden-kazanan mantığından ziyade yoldaşlık ilişkileri içinde olaya bakmayı becerirsek ve kazanan arkadaşımızın etrafında bütünleşirsek kazanan CTP olacaktır” ifadesini kullandı.

EMİNAĞA

Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa ise konuşmasında, ülkede kirlenen siyaseti temizlemenin CTP-BG’nin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Ülke insanının kimliğini ve onurunu geri istediğini söyleyen Eminağa, bunun ancak partisinin iradesiyle mümkün olabileceğini belirterek, “Bizim görevimiz toplumu dönüştürmektir. Bu akşamki kongreden sonuç ne çıkarsa çıksın yarından itibaren yine birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Partimiz için önemli olan birlik, mücadele ve dayanışma ruhudur” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.