1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU, KIBİSAD’IN GALA GECESİNE KATILDI
YORGANCIOĞLU, KIBİSAD’IN GALA GECESİNE KATILDI

YORGANCIOĞLU, KIBİSAD’IN GALA GECESİNE KATILDI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıslı İşadamları ve Profesyoneller Derneği’nin İstanbul Taksim’de düzenlediği 2’nci gala gecesine katıldı.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıslı İşadamları ve Profesyoneller Derneği’nin İstanbul Taksim’de düzenlediği 2’nci gala gecesine katıldı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Taksim Grand Hyatt Hotel’de gerçekleşen gecede, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İstanbul ile  Kuzey Kıbrıs’tan işadamı ve profesyonellerle biraraya geldi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yaptığı konuşmada, Kıbrıslı işadamlarının (KIBİSAD) yurtdışında düzenlemekte olduğu böylesi organizasyonlara katılmaktan memnunluk duyduğunu belirterek, bir arada olmalarının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Projeleri arasında yurtdışındaki Kıbrıslı Türkler ile birlikte geniş kapsamlı forum düzenleme, onların KKTC hakkındaki düşüncelerini öğrenme ve ülke gelişimine katkı yapmalarını sağlama da bulunduğunu ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, bu organizasyona Derneğin de desteğiyle  2014 yılı Şubat veya Mart ayında adım atacaklarını belirtti.

KIBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Özinal da yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşayan Kıbrıslı Türk işadamları ve profesyonelleri bir çatı altında toplama, aralarındaki işbirliğini geliştirme ve KKTC’ye katkıda bulunabilme amacıyla iki yıl önce kurdukları derneğin birçok projeyi hayata geçirmekte olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemde hayata geçirdikleri projelerden de  bahseden Özinal,  söz konusu projelerini “KKTC, İngiltere ve Avustralya’daki Kıbrıslı iş insanları ile yakın ilişkilerin artırılarak devam ettirilmesi, üye ve çevrelerinin KKTC’de yatırım yapmaları için bilgi verilip ikna edilmesi ve bu amaca hizmet eden geniş kapsamlı toplantılar düzenlenmesi,
KKTC’den derneğimize yardım için başvuran iş adamlarına ücretsiz destek ve danışmanlık hizmetlerin sağlanması, Dernek web sitesi www.kibisad.org üzerinden Türkiye’de yaşayan başarılı Kıbrıslı Türkler ile yapılan ‘Ayın Röportajları’ konulu görüntülü röportajların yayınlanması ve kayıt altına alınması ve ‘Ayın Buluşmaları’ adı altında her ay konusunda uzman bir yönetici veya iş adamını dernek üyeleri ile buluşturma toplantılarının organize edilmesi, ‘Kıbrıs’ın Yıldızları’ adı altında dünyadaki tüm başarılı Kıbrıslı Türkleri onurlandıracak bir ödül töreni projesi hazırlanması,

Türkiye’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin sayılarının bulunması ve kendileri ile bağ kurulması çalışmaları” olarak sıraladı.

“Kıbrıs’ın Yıldızları” projesiyle ilgili açıklama yapan Dernek Yönetim Kurulu üyesi Fuat Sami de, projenin bugüne kadar Kıbrıslı Türkler arasında yapılmış en büyük ödül törenlerinden biri olacağını ve bu sayede dünya geneli tüm başarılı Kıbrıslı Türkleri tanınıp  takdir edebilmesini sağlayacaklarını” söyledi.

Sami, detaylı bilgi ve aday önerme formları için konukların www.kibrisinyildizlari.com adresine başvurmalarını da istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.