1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU, KTAMS’I KABUL ETTİ
YORGANCIOĞLU, KTAMS’I KABUL ETTİ

YORGANCIOĞLU, KTAMS’I KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ahmet Kaptan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) heyetini kabul etti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ahmet Kaptan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) heyetini kabul etti.

Yorgancıoğlu’nun Başbakanlık’taki makamında saat 14.20’de gerçekleşen kabulde Kaptan, kamuda ve ülkede yaşanan sorunları içeren 25 maddelik mektup sundu.

Kaptan, ülkede 4 yıldır sosyal ve ekonomik çöküntü yaşandığını ifade etti.

Asgari ücretlinin açlık sınırının altında olduğunu, 4 yıldır iç çekişmelerden ve makam kavgalarından halkın yaşadığı sıkıntıların çözümüne fırsat kalmadığını savunan Kaptan, halkın ve çalışanların yeni hükümetten ekonomik alanda refah ve sosyal alanda çöküntüyü giderecek adımların beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılmasını, “Göç Yasası” olarak  nitelenen 47/2010 sayılı kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerini düzenleyen yasanın iptalini, eşit işe eşit ücret verilmesini, ve kamu görevlileri arasında eşitsizliklerin kaldırılmasını istediklerini kaydeden Kaptan, UBP’nin yaptığı bazı gayrı yasal görevlendirmelerin iptalini, geçici ve sözleşmelilerin yaşadığı sıkıntıların da giderilmesini beklediklerini dile getirdi.

Kaptan, sorunların çözümü için göreve hazır olduklarını, katılımcı bir şekilde tüm örgütlerin katkısıyla sıkıntıların aşılmasını istediklerini ekledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, seçime girerken verdikleri sözlerin arkasında duracaklarını, demokratikleşme ve daha iyi yaşam koşulları için çalışacaklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, kamu görevlilerine siyaset yasağının kaldırılmasını kendilerinin de istediklerini, seçim bildirgesinde söz verdiklerinden daha fazla yapabileceklerini ifade etti.

Kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi, insanı yaşamın merkezine alan bir yönetim biçimi, daha demokratik bir anayasa için çalışıp her konuyu o konunun muhataplarıyla ele alacaklarını söyleyen Yorgancıoğlu, tüm kesimlerin bir şeyler katabileceğini ve bu katkılardan yararlanacaklarını ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.