1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “MAAŞLARIN TAMAMI YARIN ÖDENECEK”
YORGANCIOĞLU: “MAAŞLARIN TAMAMI YARIN ÖDENECEK”

YORGANCIOĞLU: “MAAŞLARIN TAMAMI YARIN ÖDENECEK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “yarınki maaş ödemelerinde herhangi bir aksaklık olmayacaktır. Maaşlar bütünüyle ödenecektir” dedi

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “MAAŞLARIN TAMAMI YARIN ÖDENECEK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Yarınki maaş ödemelerinde herhangi bir aksaklık olmayacaktır. Maaşlar bütünüyle ödenecektir” dedi.

Bakanlar Kurulu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı. Yorgancıoğlu, toplantı öncesinde basına açıklamada bulundu.

Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısında 2014 yılı bütçesinin son görüşmesini yapacaklarını ve Meclise sevk edeceklerini söyledi.

Bakanlar Kurulu’nun gündeminde enerji konusunun da yer aldığını söyleyen Yorgancıoğlu, bu konuda bir değerlendirme daha yapacaklarını, ama bunun bir değerlendirme olacağını, yani “Toplumun beklediği zamla ilgili bir sonuç üretilmeyecek. Onu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun gündemindeki bir diğer maddenin UBP kurultayı döneminde yapılan istihdamlar olduğunu, durumunu değerlendirip sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, gündemi meşgul eden maaş konusuna da değinerek, her ödeme döneminde özellikle bordrolarla ilgili değişik seçenekler üzerinde alternatifler üretildiğini, muhtemel gelirler hesaplanarak da, maaşlar konusunun da bu durum nedeniyle gündem olduğunu ifade ederek, maaşların ödemesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, tamamının ödeneceğini söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

"HERKES ADAY OLABİLİR"

Yorgancıoğlu CTP-BG kurultayının anımsatılması üzerine, partide herkesin başkanlığa aday olma hakkı bulunduğunu, ancak adaylığı gerekçelendirmek için bir başkasıyla ilgili iddialarda bulunulmasını doğru bulmadığını vurguladı.

Askerlik süresinin kısaltılacağı durumunun olup olmadığının sorulması üzerine Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununu çözülmesi halinde gençlerin ısrarla üzerinde durduğu askerlik konusunun kökten halletmenin en doğrusu olacağını, ama sorun çözülmediği sürece de askerliğin bir gerçek olduğunu kaydetti.

Buna karşın koşulların elverdiği ölçüde iyileştirilebileceğini ifade eden Yorgancıoğlu, her askerlik süresi düşürüldüğünde bir başka askerin nöbet sayısının artacağına işaret etti, bütün bunları bilerek hareket ettiklerini ve gençlerin askerlik süresinin kısaltılması taleplerinin karşısında bir anlayışta olmadıklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, KTHY çalışanları konusunda sorulan bir soruya karşılık da, bütçenin değerlendirilmesinde bu konuyu ele alacaklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.