1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU MEMNUN
YORGANCIOĞLU MEMNUN

YORGANCIOĞLU MEMNUN

Yorgancıoğlu, AP'da önde gelen 4 grubun, “Kıbrıslı Türk Seçilmiş Temsilcilerin AB Parlamentosuna davet edilmeleri” yönünde girişim başlatmalarını; önemli ve olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Avrupa Parlamentosu’nda önde gelen 4 grubun, “Kıbrıslı Türk Seçilmiş Temsilcilerin AB Parlamentosuna davet edilmeleri” yönünde girişim başlatmalarını; önemli ve olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Kazanılan zeminleri kaybetmemek için bundan sonraki çalışmalarda hükümetin de daha ciddi bir yaklaşım içinde olmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türklerin temsiliyet konusunun artık geri dönülemez bir noktaya geldiğini vurguladı.

Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ilerleme raporunda “kabul edilemez” birçok unsurun varlığının devam ettirmesine rağmen elde edilen kısmi iyileştirmelerin, AB vizyonunu kaybetmeden, gösterilen sabırlı çalışmalar ile sağlanabilecek başarıları tekrar gözler önüne serdiğini kaydetti.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu yazılı açıklamasında, Sosyalist Grubun CTP'nin de katılıp söz aldığı Strasbourg grup toplantısında oy birliğiyle konuyu Türkiye ilerleme raporunda bir çağrı yerine, doğrudan Başkanlık Divanı'na taşıma kararı alması ve Yeşiller ile Liberal gruplarının da buna tam destek vermesi sayesinde, Kıbrıslı Türklerin temsiliyet konusunun artık geri dönülemez bir noktaya geldiğine işaret etti. 

YENİ GELİŞMELER OLUMLU

Meclis heyetinin ve AB ile ilişkilerden sorumlu birimlerde çalışan personelin özverili çalışmaları sonucu Mağusa Limanı'nın açılmasına, Maraş'ın iadesi gibi ön şartlar getiren ifadelerin Türkiye ilerleme raporundan temizlenerek, genel kurulda Rum Hükümeti’ne bu limanın açılması ve Kıbrıslı Türklere AB ile doğrudan ticaret yapma imkanı vermeleri için çağrıda bulunulmasının da olumlu ve yeni bir gelişme olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti ilerleme raporunda kabul edilemez birçok unsur varlığını devam ettirmesine rağmen elde edilen kısmi iyileştirmeler AB vizyonumuzu kaybetmeden gösterilen sabırlı çalışmalar ile sağlanabilecek başarıları tekrar gözler önüne sermiştir.

CTP-BG gerek ait olduğu Sosyalist-Demokrat grubuna gerekse iyi ilişkilerde olduğu diğer gruplara yönelik çalışmalarını bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da halkımız lehine gelişmeler sağlanması ve tüm Kıbrıs'ın AB içindeki yerinden faydalanabilmesi için devam ettirecektir.

Kıbrıslı Türklerin AB ile artan ticaretinin ve AB kurumlarına daha fazla entegrasyonunun adamızın bölünmesine değil birleşmesine yardımcı olacağı son derece açık olmasına rağmen Rum Hükümeti’nin ve siyasi partilerinin bize yönelik her açılımı olağanüstü bir çaba ile engellemeye çalışmaları kabul edilebilir bir durum değildir. CTP-BG Rum siyasileri bu tip çağdışı yaklaşımları terk etmeye ve AB entegrasyonumuzu her iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir gelişme olarak görmeye davet etmektedir.”

CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu, AB'de bu gelişmeler yaşanırken, UBP Hükümeti’nin “birbiri ile tutarsız açıklamaları” olduğunu, bunun da hükümetin AB konusunda ne denli politikasız ve vizyonsuz olduğunu gösterdiğini iddia etti.

“HÜKÜMET DAHA CİDDİ YAKLAŞIM İÇİNDE OLMALI”

Başbakan İrsen Küçük’ün, AB platformlarında önemli ilerlemeler elde edildiğinden söz ederken Dışişleri Bakanı’nın aynı hafta içinde bunun tam tersi açıklamalarda bulunduğunu savunan Yorgancıoğlu, kazanılan zeminleri kaybetmemek için bundan sonraki çalışmalarda hükümetin daha ciddi bir yaklaşım içinde olmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. 

Yorgancıoğlu, CTP-BG olarak iç gelişmeler yanında dış gelişmeleri de her zaman yakından takip ettiklerini ve yönlendirme çabalarına devam edeceklerini ifade ederek, halkın refahını artırmak, temel hak ve özgürlüklerini geliştirmek için verdikleri mücadelenin içte ve dışta artarak devam ettiğini kaydetti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.