1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “ÖDENEKLERİN TAMAMLANMASI BİRİNCİ HEDEFİMİZ”
YORGANCIOĞLU: “ÖDENEKLERİN TAMAMLANMASI BİRİNCİ HEDEFİMİZ”

YORGANCIOĞLU: “ÖDENEKLERİN TAMAMLANMASI BİRİNCİ HEDEFİMİZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türk-Sen heyetini kabul etti.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “İMKANLAR ELVERDİKÇE BAZI ÖDENEKLERİN TAMAMLANMASI BİRİNCİ HEDEFİMİZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türk-Sen heyetini kabul etti.

Kabulde Türk-Sen heyetine Hava Sen Başkanı Buran Atakan da eşlik etti. Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı 700 civarında eski KTHY çalışanının ve ETİ çalışanının Başbakan Yorgancıoğlu’na “selamı olduğunu” söyleyerek başladığı konuşmasında, kapatılan bu iki kurumun çalışanlarının sıkıntılı günler geçirdiğini belirtti.

Bıçaklı, geçmişte bu konularla ilgili CTP’yle birlikte mücadele ettiklerini anımsatarak, “ama maalesef geçmiş hükümet verdiği vaatlere ve aldıkları kararlara uymadığı için bu insanların mağduriyetleri hala devam eder” dedi

Bu insanların taleplerinin ekstra bir şey olmadığını, mevcut yasalara uygun olarak hakları olan, İhtiyat Sandığı yatırımları, kıdem tazminatları alacakları ve bunlara paralel olarak özelleştirme yasası altında istihdam edilenlerin dikkate alınmayan çalışılmış yılları olduğunu anlatan Bıçaklı, geçmiş dönemde bu konuyla ilgili çeşitli temaslarda bulunup mücadele etmiş olmalarına rağmen çözüm bulunamadığını söyledi.

Bıçaklı, beklentilerinin yasal hakların verilmesi olduğunu ifade ederek sıraladığı yanlışlıkların düzeltilmesini ve bu kişilerin haklarının verilmesini talep ederek, “elbette ki bunların 2013 bütçesiyle yapılamayacağını biliyoruz ama beklentimiz bu sorunun 2014 bütçesiyle çözülmesidir” dedi.

Bıçaklı, KTHY’nin bu kaynakların KTHY’nin demirbaşlarının satışıyla ve geçmişte KTHY’ye ayrılan paydan yararlanarak karşılanabileceğini ifade etti.

Bıçaklı, ayrıca, KTHY’de çalışan bir kısım insanın CAS şirketine aktarıldığını anımsatarak buradaki yetkililerin ilgili bakanlıkların çağrılarına dahi kulak vermeyerek toplu iş sözleşmesi için görüşmeye yanaşmadığını belirtti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KTHY çalışanları için geçmişte mücadele ettiklerini kaydederek, bugün içinde bulundukları sıkıntılı duruma rağmen çalışanların çıkarlarını koruma noktasına özel önem verdiklerini söyledi.

2014 yılında imkanların el verdiği ölçüde bazı ödeneklerin tamamlanmasını birinci hedef olarak gördüklerini kaydeden Yorgancıoğlu, “takdir edersiniz ki ülkede geçmişten gelen birçok sorun var ve çeşitli borçlar olduğunu unutmadan bunları da gözeterek adım atacağız” dedi.

Yorgancıoğlu, maksimum noktada bir yapı oluşturulması için çalışacaklarını belirterek, “bütününün 2014 yılında verilmesi noktasında sıkıntı yaşayabiliriz. Ama mümkün olduğunca yüksek miktarı ortaya koymaya çalışacağız” dedi.

CAS’la toplu iş sözleşmesi konusunda da herkesin yasalara uyması gerektiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, ilgili bakanla da görüşeceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.