1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “SORUNLARI PAYDAŞLARLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”
YORGANCIOĞLU: “SORUNLARI PAYDAŞLARLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

YORGANCIOĞLU: “SORUNLARI PAYDAŞLARLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) heyeti Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “SORUNLARI PAYDAŞLARLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) heyeti Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

TOLUN

KITSAB Başkanı Orhan Tolun ziyarette yaptığı konuşmada, dünyadaki ve ülkedeki ekonomik krize rağmen turizm sektörünün son 3 yıldır yüzde 15 büyüdüğünü ancak bazı sorunları bulunduğunu  ifade etti.

Tolun, turizmin ülke ekonomisinde sürükleyici sektör olduğunu ve ticaret açığının kapatılmasında büyük etken olduğunu vurgulayarak,  “Dünyada turizmde gerileme yaşanırken bizde gelişme olması,  ambargoları da bir anlamda deldiğimizin göstergesidir” dedi.

“GELİŞME İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE DEĞİL”

Tolun,  turizmdeki gelişmenin kontrol altında, hükümet programları ve turizm master planı çerçevesinde gerçekleşmediğini ifade ederek, bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Kendilerini rahatsız eden konulardan birinin de, geçmiş hükümet döneminde  Turizm Fonu’nun şeffaf kullanılmaması olduğunu söyleyen Tolun, Turizm Fonu’na konan paranın yıl ortasında bittiğini ifade etti.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan alacaklarının devam ettiğini söyleyen Tolun, tur operatörlerine verilecek teşviklerin de hala belirlenmediğini kaydetti.

Hükümet Programı’nda yer alan turizmle ilgili konuların memnuniyet verici olduğunu söyleyen Tolun,  turizm örgütü oluşturulması fikrine de sıcak baktıklarını belirtti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da,  turizmin en önemli sektörlerinden biri olan turizmin diğer sektörlerin önünde gelişmesi, gelişirken de katma değer yaratmasının önemli olduğunu kaydetti.
  
Sektöre verilen önemin 2014 bütçesinde kendisini ifade edeceğini kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu,  sektördeki sorunları aşmak için karşılıklı işbirliği yapmak gerektiğini belirtti.

Ülkedeki sorunları paydaşları ve muhataplarıyla değerlendirip çözeceklerini yineleyen Yorgancıoğlu, “Ben bilirim, yaparım olur mantığı bize göre bir mantık değildir” dedi.

Ülkenin ihtiyaç  duyduğu ekonomik büyümeyi hayata geçirmenin önemine işaret eden Yorgancıoğlu,  “Birlikte hareket edersek el ele verirsek sorunların üstesinden gelmek çok daha kolay olacaktır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.