1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “TOMA İHALESİNE UBP DÖNEMİNDE ÇIKILDI”
YORGANCIOĞLU: “TOMA İHALESİNE UBP DÖNEMİNDE ÇIKILDI”

YORGANCIOĞLU: “TOMA İHALESİNE UBP DÖNEMİNDE ÇIKILDI”

Başbakan TOMA alımı ihalesine (UBP) hükümeti döneminde çıkıldığını hatırlatarak, aracın gümrük muafiyeti belgesinin önceki dönemde müdür olarak atanmış bir kişi tarafından, bakan ve müsteşarın haberi olmadan imzalandığını söyledi.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “TOMA İHALESİNE UBP DÖNEMİNDE ÇIKILDI”

“GÜMRÜK MUAFİYETİ BELGESİ BAKAN VE MÜSTAŞARDAN HABERSİZ İMZALANDI”

“TOMA’NIN DÜN AKŞAM GEMİYE BİNDİRİLEREK ÜLKEYE GETİRİLECEĞİ SÖYLENTİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

“DEVLET DAİRELERİNE DİLEKÇE VEREN VATANDAŞLARIN ALINDI BELGESİ TALEP ETMESİNİ ÖNERİYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) alımı ihalesine Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümeti döneminde çıkıldığını hatırlatarak, aracın gümrük muafiyeti belgesinin önceki dönemde müdür olarak atanmış bir kişi tarafından, bakan ve müsteşarın haberi olmadan imzalandığını söyledi.

Yorgancıoğlu, TOMA’nın dün gece ülkeye gelmek üzere gemiye yüklendiği yönündeki haberlerin ise doğru olmadığını bildirdi.

Bakanlar Kurulu toplandı. Toplantı öncesi basına açıklama yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TOMA alımıyla ilgili açıklamalarının, dediklerinin dışında ve zorlama yorumlarla gündeme taşındığını ifade etti.

“HASSASİYETİ İLGİLİ MAKAMLARLA PAYLAŞTIK”

TOMA alımıyla ilgili kararın UBP döneminde alındığını ve ihaleye de bu dönemde çıkıldığını ifade eden Yorgancıoğlu, halkın bu konudaki hassasiyetinin farkında olduklarını ve bu hassasiyeti ilgili makamlarla paylaştıklarını anlattı.

Yorgancıoğlu, TOMA için gümrük muafiyeti sağlanması konusuyla ilgili muafiyet belgesinin ise eski dönemde müdür atanan bir kişi tarafından imzalandığını ve ilgili bakan ya da müsteşarın bilgilendirilmediğini söyledi.

İmzayı atan müdür için “Değiştirileceğini bildiği için muhtemelen bu imzayı atmıştır” diyen Yorgancıoğlu, bu konudaki tavırlarının açık ve net olduğunu ve düşüncelerini ilgili kurumlarla da paylaştıklarını tekrarladı.

“DÜN AKŞAM GEMİYE BİNDİRİLDİĞİ GERÇEK DEĞİL”

Kurumlar arası çatışmayla değil uzlaşıyla hareket ederek, halkın beklentilerini yerine getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TOMA’nın dün akşam gemiye bindirilerek ülkeye getirileceği yönündeki söylentilerin de gerçeği yansıtmadığını anlattı.

Başbakan Yorgancıoğlu, sivilleşme ve demokratikleşme adına tüm kurumların işbirliğiyle yasaların değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorgancıoğlu, konunun halkın beklentileri doğrultusunda çözüleceği yönünde izlenimleri olduğunu da ekledi.

“DİLEKÇE VEREN VATANDAŞLARIN ALINDI BELGESİ TALEP ETMESİNİ ÖNERİYORUZ”

Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesindeki açıklamasında, devlet dairelerinin daha iyi hizmet vermesi için çalışmaların başlayacağını belirterek, dairelere dilekçe veren vatandaşlara alındı belgesi talep etmelerini önerdi. 

İşlemleri yasal sürede sonuçlandırılmayan vatandaşlara haklarını arama olanağı sağlanacağını ifade eden Yorgancıoğlu, böylece dairelerin daha süratli hizmet vermesinin amaçlandığını dile getirdi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.