1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “ÜLKEDEKİ TÜM YASALAR UYGULANMALI”
YORGANCIOĞLU: “ÜLKEDEKİ TÜM YASALAR UYGULANMALI”

YORGANCIOĞLU: “ÜLKEDEKİ TÜM YASALAR UYGULANMALI”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkede sadece Basın-İş Yasası’nın değil, tüm yasaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

A+A-

“BRTK VE TAK YÖNETİM KURULLARININ İYİLEŞMESİ YÖNÜNDE EN KISA ZAMANDA ADIM ATACAĞIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkede sadece Basın-İş Yasası’nın değil, tüm yasaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Yönetim Kurulu'nu kabul eden Başbakan Yorgancıoğlu, basının sorunlarını dinledi. Yorgancıoğlu, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'na (BRTK) hükümetin yapması gereken yönetim kurulu atamalarını kısa süre içinde yapacaklarını açıkladı.

Basının özgür olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, ilgili taraflarla işbirliği içerisinde tüm sorunların çözümü için çalışacaklarını kaydetti.

Hüseyin Güven başkanlığındaki, KTGB Yönetim Kurulu üyeleri ve birliğin TAK ve BRTK yönetim kurullarındaki üyelerinden oluşan heyeti kabul eden Başbakan Yorgancıoğlu, özellikle BRTK yasasının geçirilmesi konusunda girişim başlatacaklarını belirtti.

“TÜM YASALAR UYGULANMALI”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkede yaşanan sorunların çözümü yönünde çalışmalar başlattıklarını dile getirerek, sadece basınla ilgili değil, ülkedeki tüm yasaların uygulanmasının esas olduğunu kaydetti.

“BRTK İLE TAK YÖNETİM KURULLARI İYİLEŞTİRİLECEK”

BRTK ile Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) yönetim kurullarının iyileşmesi yönünde en kısa zamanda adım atacaklarını söyleyen Yorgancıoğlu, basındaki sorunları özenle takip ederek çözmeye çalışacaklarını belirtti.

Özellikle BRTK yasasının neden geri çekildiğinin sebeplerini araştıracaklarını kaydeden Yorgancıoğlu, hükümet olarak sorunların çözümü ve BRTK yasasının tekrar gündeme gelmesini sağlayacaklarını vurguladı.

Yorgancıoğlu, Gazeteciler Birliği yönetimine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, işbirliği içerisinde var olan sorunları çözebileceklerini kaydetti.

GÜVEN: “BRTK YASASI GEÇİRİLMELİ”

Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven ise, gazeteciler olarak kendi camialarında da ciddi sorunlar olduğunu vurgulayarak, özel sektöre ve devlete bağlı BRTK ile TAK’ta yapısal ve yönetsel sorunlar olduğunu belirtti.

BRTK yasasında uzun yıllardan beri sorun olduğunu ve bu sorundan dolayı terfi ve kadro yönünde hizmet veremez hale geldiğini dile getiren Güven, yönetim kurulunun yeni hükümetle birlikte değişmesinin beklenmesi nedeniyle uzun zamandır toplanmamasının kurumda sorunları artırdığını kaydetti.

“TAK HAKKINDA BASINDA ÇIKAN HABERLERDEN RAHATSIZIZ”

TAK’ta bir süredir kamuoyuna da yansıyan sorunlar yaşandığını ancak yönetim kurulunun uzun zamandır toplanmadığını; atanması gereken yeni üyelerin de atanmadığını dile getiren Güven, son günlerde TAK hakkında basına çıkan haberlerden rahatsızlık duyduklarını belirtti.

“BRTK VE TAK YÖNETİM KURULLARI İŞLEVİNİ KAYBETTİ”

İki kurumun yönetim kurullarının aktif ve işlevsel olamamasından dolayı üyelerin rahatsızlık duyarak kendilerini sürekli aradığını belirten Güven, ciddi adım ve diyalogla sorunların en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini söyledi. Güven, her iki kurumun yeni yönetim kurullarının süratle atanmasını istediklerini belirtti.

“ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞANLARIN GÜVENCESİ YOK”

Özel sektörde çalışan bazı basın mensuplarının ise Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmaması, çalışanların haklarının verilmemesinin yarattığı mağduriyetlere de işaret eden Hüseyin Güven, gerek UBP döneminin, gerek geçiş hükümetinin gerekse şimdiki hükümetin Çalışma Bakanlarıyla görüşerek bu konuda girişim yapılmasını istediklerini anlattı. Güven, belediyelerde yaşanan sorunların benzerinin basın sektöründe de ortaya çıkacak olmasının endişesini taşıdıklarını kaydetti.

“BASIN-İŞ YASASI UYGULANMALI”

Basın-İş Yasası’nın tam anlamıyla uygulanmadığı, uygulanması için de gerekli denetimin yapılmadığını söyleyen Güven, her gün bir gazetecinin işsiz kaldığını duymaktan rahatsız olduklarını, hükümetin ilgili yerlere baskı ve kontrol yapması gerektiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.