1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ VE GAÜ HEYETLERİNİ KABUL ETTİ
YORGANCIOĞLU, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ VE GAÜ HEYETLERİNİ KABUL ETTİ

YORGANCIOĞLU, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ VE GAÜ HEYETLERİNİ KABUL ETTİ

Yorgancıoğlu, Diplomatlar Birliği ve Gaü heyetini kabul etti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu bugün, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel, Yönetim Kurulu üyesi Rolf Lucas Nülle, birliğin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bozçelik, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile üniversite yetkililerini kabul etti.

Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel, Başbakan Yorgancıoğlu’na birlikle ilgili bilgi vererek, Birleşmiş Milletlerin resmi danışmanlığını yaptıklarını kaydetti.

Kıbrıs’a üç yıl önce geldiklerini, var olan haksızlıkları gördüklerini ve ülke için ellerinden gelen yardım ve desteği yapmak istediklerini belirten Meinel, “Bizi yardımcınız olarak görebilirsiniz” dedi.

Meinel, Kıbrıs’ta iki tarafı aynı seviyede birleştirmeyi hedeflediklerini, bunu da başaracaklarına inandıklarını söyledi.

Girne Amerikan Üniversitesi ile beraber çalıştıklarını, üniversiteye destek verdiklerini ifade eden Meinel, bu işbirliğini ileriye taşıma hedefinde olduklarını vurguladı. Meinel, bu çerçevede, Lefkoşa’da diplomat akademisi kurmayı hedeflediklerini de kaydetti.

Kıbrıs sorununun çözümü için iyi diplomatlara ihtiyaç duyulduğuna inandıklarına işaret eden Meinel, iyi diplomatların, ciddi eğitimden geçmesi gerektiğini vurguladı.

AKPINAR

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, Uluslararası Diplomatlar Birliği ile işbirliği içinde diplomasi okulu kuracaklarını söyledi.

Okulda uluslararası eğitmenlerin görev yapacağını, Avrupa Birliği’nden gelecek diplomatların da eğitim alacağını belirten Akpınar, okulun önümüzdeki ay kurulacağını açıkladı.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da birliğe; ülke ve üniversiteye gösterdikleri ilgi ve yardım için teşekkür etti. GAÜ aracılığıyla ülkede yapacakları girişimleri takdirle karşıladıklarını söyleyen Yorgancıoğlu, bu süreçte üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Diplomasi okulu açılmasını “önemli bir gelişme” olarak değerlendiren Yorgancıoğlu, diplomasinin, ülkeyi ve halkı dünyaya tanıtmada önemli bir araç olduğunun altını çizdi. Yorgancıoğlu, “İyi diplomatlar bunu daha iyi yapar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.