1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU VE CITTASLOW ASSOCIATION
YORGANCIOĞLU VE CITTASLOW ASSOCIATION

YORGANCIOĞLU VE CITTASLOW ASSOCIATION

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkedeki bir belediyenin böylesi bir işbirliği içerisinde olması... ilk kez bir belediyenin Cittaslow belgesine sahip olması..

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cittaslow Association Başkanı Gianluca Marconi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde Marconi’ye Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren eşlik etti. Başbakan Yorgancıoğlu ve Marconi karşılıklı hediye teatisinde bulundu.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkedeki bir belediyenin böylesi bir işbirliği içerisinde olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, ilk kez bir belediyenin Cittaslow belgesine sahip olduğunu anımsattı.

BİREN

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren de, 9 Kasım’da belgelerini aldıklarını ve Marconi’ni ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirterek, “her zaman yanımızda olduklarını söylemeleri de ayrı bir güç verdi” dedi.

MARCONİ

Cittaslow Association Başkanı Gianluca Marconi ise, Yorgancıoğlu’na kendisini kabul ettiği için teşekkür ederek, Cittaslow üyesi 183 şehrin selamını iletti.

KKTC’den bir belediyenin aralarına katılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Marconi, Yeniboğaziçini ilk önce belgelerle incelediklerini şimdi de şahsen yerinde görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Marconi, KKTC’nin görünüş olarak küçük ancak tarih olarak büyük bir ülke olduğunu kaydederek, müzakereler konusunda da iyi dileklerini iletti.

Bütün üye ülkelere insanlara ve çevreye saygılı birer gelişme modeli sunduklarını ifade eden Marconi, üye şehirlerin halklarına belirli prensipler yaymaya çalıştıklarını söyledi. Marconi, bu halkların sağlıklarının ve mutluluklarının kendileri için herşeyden önce geldiğini belirtti.

Marconi, “İlerde bu güzel adanın başka şehirlerinin de bizim ailemize katılmasını umuyoruz” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.