1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU’NA GELEN TALEPLER
YORGANCIOĞLU’NA GELEN TALEPLER

YORGANCIOĞLU’NA GELEN TALEPLER

Beşparmak Dağları Bayrağı Işıklandırma Derneği ile Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği’nden bir heyet dün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek taleplerde bulundu.

A+A-

Beşparmak Dağları Bayrağı Işıklandırma Derneği ile Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği’nden bir heyet dün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek taleplerde bulundu.

Her iki derneğe de başkanlık yapan Tanju Müezzinoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Beşparmak Dağları Bayrağı Işıklandırma Derneği adına bayrağın idamesinin devamı için KDV vergisinden muafiyetin sağlanmasını ve yardım istedi.

Bayrağın ışıklandırılması için kullanılan elektriğin parasının bugüne kadar Başbakanlık tarafından ödendiğini dile getiren Müezzinoğlu bunun devamını dilediklerini ve bu yönde bir kuşkuları olmadığını da dile getirdi.

Bayrağın son boyanışı için getirilen boyanın 50 bin TL’lik KDV’sinin ödenmesi gerektiğini anlatan Müezzinoğlu bu konuda yardım istedi.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği adına ise bölgenin canlandırılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için destek isteyen Müezzinoğlu, eskiden Lefkoşa Polis Müdürlüğü olarak hizmet veren ve bugün atıl durumda bulunan binanın yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Binanın Hukuk Fakültesi olarak kullanılmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi’ne uzun vadeli olarak kiralanmasını isteyen Müezzinoğlu YDÜ’nün binanın restorasyonunu yapabileceğini ve öğrenciler vasıtasıyla bölgenin canlanacağını kaydetti. Müezzinoğlu binanın YDÜ’ye kiralanmasıyla ilgili olarak 2002 Nisan tarihli bakanlar kurulu kararı bulunduğunu da söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, bayrakla ilgili konuyu, neler yapılabileceğini Maliye Bakanlığı ile değerlendirerek yasalar çerçevesinde ele almaları gerektiğini kaydetti.

Ancak binayla ilgili konuya hayret ettiğini kaydeden Yorgancıoğlu binanın Yüksek Mahkemeye tahsis edildiğinin, tamiratı için de keşif yapıldığının  kendisine söylendiğini ifade etti.

Binanın derneğe de söz verildiğini bilmediği için Yüksek Mahkeme Başkanı’na bu konunun ilerletileceğini söylediğini anlatan Yorgancıoğlu, onların da bina sıkıntısı bulunduğunu, duruşma salonuna ihtiyaç olduğunu  ve bina talepleri olduğunu söyledi.

Yüksek Mahkemeye bu konuda kendisinin de sözü olduğunu, 2011’de konuyla ilgili keşiflerin yapıldığını  belirten Yorgancıoğlu, tekrar bir inceleme yapması gerektiğini söyledi.

Bir binanın birden fazla kişiye söz verildiğinin anlaşıldığını ifade eden Yorgancıoğlu, ancak surlar içinin bir proje  çerçevesinde canlandırılmasına destek verdiklerini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.