1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLUNDAN 366 KİŞİ KONUSUNDA AÇIKLAMA
YORGANCIOĞLUNDAN 366 KİŞİ KONUSUNDA AÇIKLAMA

YORGANCIOĞLUNDAN 366 KİŞİ KONUSUNDA AÇIKLAMA

Yorgancıoğlundan 366 kişi konusunda açıklama...

A+A-

“KAMU GÖREVİNE GİRİŞ BECERİYİ ÖLÇECEK SINAVLA OLMALI”

“AKSİ KAMU VİCDANINI RAHATLATMAZ, VERİMLİLİĞİ ARTIRMAYA YARDIM ETMEZ”

“FIRTINALAR KOPARILMASI SİYASİ İSTİSMAR”

“BU KONUYU VİCDAN MESELESİ OLARAK DEĞERLENDİRENLERE; UYGULANAN İŞE ALMA YÖNTEMİ İLE KAMUOYUNUN YARALANAN VİCDANININ NASIL TAMİR EDİLEBİLECEĞİNİ SORMADAN EDEMİYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, etkin ve verimli bir kamu yönetiminin hükümetlerin görevi olduğunu belirterek, kamu görevine girecek her kamu görevlisinin ve memurun, ihtiyaç duyulan alanlardaki becerisini ölçecek sınavlardan geçmesi gerektiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, (sözleşmeleri uzatılmayacak) geçicilerle ilgili çözümün anahtarının da yapılacak ilk kamu yeterlilik sınavına bu kişilerin de girip başarılı olması olduğuna inandıklarını belirterek, “Bunun dışındaki bir uygulama ne kamu vicdanını rahatlatmaya, ne de kamuda verimliliği arttırmaya yardımcı olacaktır” dedi.

CTP Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, geçicilerle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

“FIRTINALAR KOPARILMASI SİYASİ İSTİSMAR”

Son günlerde hükümet ortakları arasında yaşanan olayların “birilerinin işten çıkarılması ve ekmek parasıyla oynanması” olarak değerlendirilmesi ve konunun siyasi istismar haline dönüştürülmesinin ne kadar doğru olduğunun cevabını kamuoyu vicdanına bıraktığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, istihdamlarla ilgili fırtınalar koparılmasını da “siyasi istismar” olarak değerlendirdiğini bildirdi.

“İHTİYAÇ ANALİZİ YAPILMADAN... KAMUOYU VİCDANI NASIL TAMİR EDİLECEK?”

Yorgancıoğlu, şunları kaydetti:

“Sağlıkta, eğitimde, yargıda ve kamu yönetiminde vatandaşa yeterince etkin hizmet verilemiyor diye şikayetler ortada dururken işe giriş değerlendirilmelerinde hiçbir ihtiyaç analizi yapılmadan kamunun hizmet sunma gerekliliğine herhangi olumlu bir etkisi olmayan istihdamlarla ilgili fırtınalar koparılmasını siyasi istismar olarak değerlendirmekteyiz.
Bu konuyu vicdan meselesi olarak değerlendirenlere; uygulanan işe alma yöntemi ile kamuoyunun yaralanan vicdanının nasıl tamir edilebileceğini sormadan edemiyoruz.

Böylesi bir iş olanağından haberi bile olmayanların ve mahrum bırakılanların adalete olan inançsızlığı nasıl ortadan kaldırılacaktır?

Kamu yönetiminde hizmet kalitesi ve verimlilik nasıl sağlanacaktır?

Bizim olaya bakış açımız budur ve bu nedenle de bu olumsuz algının ortadan kaldırılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Yoksa hiçbir şekilde birilerinin ekmek parasının peşinde olmadığımızın da bilinmesini isteriz.”

“BU ANLAYIŞLA KAMUDA VERİMLİLİK VE ETKİNLİK NASIL OLUR?”

Başbakan Yorgancıoğlu, CTP olarak, hükümet programında da yerini alan ve kamu vicdanını yaralayan son dönemde yapılan istihdamları bu çerçevede algıladıklarını belirterek, “UBP Hükümetlerinin her dönem yarattığı oldubittilere vicdan meselesi yaparak göz yumulması neticesinde hiçbir zaman kamuya girişin adil bir yapıya kavuşamayacağına inanmaktayız.Bu anlayışla kamuda verimliliğin ve etkinliğin nasıl arttırılması mümkün olabilir?” diye sordu.

Hükümet edenlerin görevinin ve hedefinin kamu yönetiminin etkin ve verimli hale getirilerek, hayatın her alanında halka kaliteli hizmet vermek olduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bunun için de kamu görevine girecek her kamu görevlisinin ve memurun ihtiyaç duyulan alanlarındaki becerisini ölçecek sınavlara girmesi gerekmektedir. Aksi, kamuda verimliliğin yanında adalet duygusunu da zedeleyecektir.

Bu nedenle bu konuda da çözümün anahtarı yapılacak ilk kamu sınavına başkalarının yanında bu arkadaşların da girip başarılı olması olduğuna inanmaktayız. Bunun dışındaki bir uygulama ne kamu vicdanını rahatlatmaya, ne de kamuda verimliliği arttırmaya yardımcı olacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum