1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU’NDAN AP BAŞKANI'NA KUTLAMA
YORGANCIOĞLU’NDAN AP BAŞKANI'NA KUTLAMA

YORGANCIOĞLU’NDAN AP BAŞKANI'NA KUTLAMA

Yorgancıoğlu, ikinci kez Avrupa Parlamentosu Başkanı seçilmesinden dolayı,

A+A-

DAHA ADİL BİR AVRUPA İÇİN ÇALIŞILMASINI DİLEDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ikinci kez Avrupa Parlamentosu Başkanı seçilmesinden dolayı Martin Schultz ile Avrupa Parlamentosu’ndaki Sosyal Demokrat Grubu Başkanlığı’na seçilen Gianni Pittella’ya kutlama mesajı gönderdi.

CTP-BG’den verilen bilgiye göre, Yorgancıoğlu mesajlarında “daha adil bir Avrupa” yönünde çalışılması temennisini dile getirdi.

Avrupa Sosyalistleri Partisi ve AP’deki Sosyal Demokrat Grubun gözlemci üyesi olan CTP’nin siyasi konularla Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’ndaki sesinin duyurulması ve doğrudan temsiliyetinin sağlanması konusunda birlikte çalışma isteğinin dile getirildiği mesajda, Kıbrıs’ta BM ölçütlerinde iki kesimli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüme ulaşılmasının ve Kıbrıslı Türklerin de Avrupa ailesi içinde hak ettiği saygın yeri almasının önemi vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Martin Schulz’un Avrupa Parlamentosu Başkanlığı’na iki kez üst üste seçilen ilk siyasetçi; Sosyal Demokrat Grubun ise Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük ikinci grup olduğu kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.