1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI
YORGANCIOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

YORGANCIOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

YORGANCIOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

A+A-

“ATATÜRK’ÜN KAZANDIRDIĞI EVRENSEL DEĞERLERDEN HAREKETLE ATACAĞIMIZ ADIMLARIN BİZLERİ DAHA İYİYE, DAHA GÜZELE, DAHA AYDINLIK GÜNLERE GÖTÜRECEĞİ İNANCINDAYIM”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Atatürk’ün gerek Türk ulusuna, gerekse bütün bölge ve dünya halklarına kazandırdığı evrensel değerlerden hareketle atılacak adımların, ülkeyi daha iyiye, daha güzele, daha aydınlık günlere götüreceği inancını ifade etti.

Yorgancıoğlu, Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve birer devrim niteliğindeki başarılarıyla tarihe yön veren büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü 76. ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını ifade ederek “O’nun rehberliği ışığında inanç ve kararlılığımızı koruyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz”dedi.

Başbakan, mesajında şunları kaydetti:

“Atatürk’ün geçmişte verdiği mücadelelerden hepimiz dersler çıkarıyoruz. O, tüm zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen hedeflerinden şaşmamış, yaptığı devrimlerle bugünün çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yaratmıştır. Günümüzde de, Atatürk’ün gerek Türk ulusuna, gerekse bütün bölge ve dünya halklarına kazandırdığı evrensel değerlerden hareketle atacağımız adımların bizleri daha iyiye, daha güzele, daha aydınlık günlere götüreceği inancındayım. Bu sayede, karşılaştığımız sorunların üstesinden gelebilir, bizden sonraki kuşaklara barışın, dostluğun ve insana yaraşır bir düzenin hakim olduğu yeni bir dünya bırakabiliriz.”

“BU BİLİNÇ VE DOĞRULUKTAN HAREKETLE, ÜLKEYİ HER ALANDA KALKINDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türkler olarak, bu bilinç ve doğruluktan hareketle, ülkeyi her alanda kalkındırma, yurttaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerine işaret ederek, değişen hayat şartlarının ve dünyanın koşullarına uygun bir yaklaşımla, imkan dahilindeki icraatların en iyisini hazırlayarak insanlara sunmak için çalıştıklarını vurguladı.

Yorgancıoğlu şunları ifade etti:

“Kıbrıslı Türkler olarak bizler de, bu bilinç ve doğruluktan hareketle, ülkemizi her alanda kalkındırma, yurttaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefiyoruz. Değişen hayat şartlarının ve dünyanın koşullarına uygun bir yaklaşımla, imkan dahilindeki icraatların en iyisini hazırlamak ve insanlarımıza sunmak için çalışıyoruz. En kısa sürede Kıbrıs Sorunu’nun bir çözüme ulaşılması, ülkemizin bir barış adası olması ve toplumumuzun da uluslararası alanda saygın bir konuma ulaşması için gereken çabayı göstermeye devam ediyoruz. Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yılında saygı ve minnetle anarken, O’nun rehberliği ışığında inanç ve kararlılığımızı koruyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.