1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YOUTHOPİA” İNSAN HAKLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
“YOUTHOPİA” İNSAN HAKLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

“YOUTHOPİA” İNSAN HAKLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

“YOUTHOPİA” İNSAN HAKLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

A+A-

Mağusa Gençlik Merkezi(MAGEM) ve iki toplumdan örgütlerin oluşturduğu Youth Power ortaklığında yürütülen Youthopia projesi kapsamında Lefkoşa’da insan hakları üzerinde eğitim veriliyor.

MAGEM’den yapılan açıklamada, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Youthopia projesiyle insan hakları ile ilgili çeşitli konularda farkındalık yaratmak ve projede yer alanların kendi fikirlerini gerçekleştirmesine olanak yaratmanın amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, eğitimler sonrasında, insan hakları savunuculuğu yapacak olanlara bin Euro ile 4 bin Euro arasında hibeler verileceği belirtildi.

Youthopia proje yöneticilerinden Sezis Thompson konuyla ilgili açıklamasında, Lefkoşa’daki eğitimin ilk gününde insan hakları meselelerine yönelik temel ilkeler, ikinci gününde ise katılımcıların belirlediği insan hakları konularına yönelik bilgi verildiğini; üçüncü günde de katılımcıların insan hakları savunuculuğu üzerine bilgilendirileceğini kaydetti.

Youthopia proje yöneticilerinden Mertkan Hamit ise Lefkoşa’daki eğitimlerin Gazimağusa’da gerçekleştirilen eğitimlerin ardından yapıldığını, eğitimlerin Lefkoşa’ya taşınmasının ana nedeninin Kıbrıs’ta yaşayan iki toplumun da faydalanmasına olanak tanımak olduğunu belirtti.

Youthopia projesi çerçevesinde eğitimlerin son ayağının 30-31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde yer alacağı, sezis@youthopia.org e-mail adresi, 00905338775472 numaralı telefon veya www.facebook.com/youthopiacy adresinden katılım için bilgi alınabileceği kaydedildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.