1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOUTHOPIA KÜÇÜK HİBE PROGRAMI BAŞLADI
YOUTHOPIA KÜÇÜK HİBE PROGRAMI BAŞLADI

YOUTHOPIA KÜÇÜK HİBE PROGRAMI BAŞLADI

Başvurular 23 Aralık’a Kadar;

A+A-

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youth Power tarafından uygulanan Youthopia Projesi kapsamında küçük hibe çağrısı yapıldı. Başvurular 23 Aralık’a kadar kabul edilecek.

Sosyal girişimleri desteklemek, sosyal girişimcilere yönelik faaliyetleri çoğaltmak amacıyla yapılan hibe çağrısında ortaya konulan fikirlere 8 Bin Euro’ya kadar hibe desteği yapılacak.

Youthopia Proje Koordinatörü Mertkan Hamit yaptığı açıklamada, sosyal girişimciliğin geliştirilmesi ve bu anlayışın benimsenmesine yönelik Mağusa ve Lefkoşa’da 50 civarında gencin katıldığı eğitimlerin bu ay başında gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hamit, sosyal girişimciliğin, karma bir işletme modeli olduğunu ve oluşan adaletsiz ekonomik sistemlerde, özellikle marjinalize edilmiş insanların topluma dahil edilmesi için önemli bir rolü bulunduğunu belirtti.

Youthpia Projesi Koordinatörü Seziş Thompson ise, sosyal girişimcilik hibelerinin özellikle dernekler veya şahısların bir araya gelerek, sürdürebilir ekonomik kurumları oluşturabilmek için önemli olduğunu vurguladı.

Hibe çağrısının Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum ortaklıklarına da açık olarak oluşturulduğunu belirten Thompson, sosyal girişimlerin sayısının arttırarak hem ekonomide adaletin sağlanmasına katkı koymayı, hem de Kıbrıs’ta toplumlararası yakınlaşma sürecini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

BAŞVURULAR 23 ARALIK’A KADAR

Youthopia projesi kapsamında yapılan küçük hibe programına başvurular 23 Aralık’a kadar devam edecek.

Başvuru formu ve detaylı bilgiye www.youthopia.org sayfasından erişilebiliyor; ayrıca soru sormak için mhamit@gmail.com adresine de email gönderilebiliyor.

Yapılan açıklamada ayrıca projelere dönük sorulan sorulara verilen cevapların haftalık olarak kamuoyuna açık bir biçimde youthopia.org internet sitesinden paylaşılacağı da belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.