1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. YOZCU’NUN “SEVGİLİ AMCAM” OYUNU
YOZCU’NUN “SEVGİLİ AMCAM” OYUNU

YOZCU’NUN “SEVGİLİ AMCAM” OYUNU

Tiyatrolar Dairesi Müdürü Hakan Yozcu’nun “Sevgili Amcam” isimli oyunu, Uluslararası Türk Kültürü ve Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) çıkardığı “2013 Tiyatro Almanak”ta yer aldı.

A+A-

Tiyatrolar Dairesi Müdürü Hakan Yozcu’nun “Sevgili Amcam” isimli oyunu, Uluslararası Türk Kültürü ve Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) çıkardığı “2013 Tiyatro Almanak”ta yer aldı.

Dairenin bağlı olduğu Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, TÜRKSOY’a üye ülkelerin tiyatro yöneticileri tarafından alınan kararla, bir tiyatro almanağı çıkarıldı.

Açıklamada, 20’nci yaşına giren TÜRKSOY’un bu yayınla üye ülkeler arasında repertuar değişimine katkı sağlamayı ve Türk dünyasının tiyatro sanatında sahip olduğu birikimi ortaya koymayı hedeflediği kaydedildi.

Eserde, 12 ülkeden 12 yazarın kendi dillerinde basılmış oyunları bulunuyor. KKTC’den de Hakan Yozcu’nun Kıbrıs ağzı ile yazdığı 4 perdelik komedi olan “Sevgili Amcam” isimli oyun yer alıyor.

“Sevgili Amcam” oyununda, yıllar önce Londra’ya giden ve orada beklediklerini bulamadığı için Kıbrıs’a tekrar dönen, çapkın, üçkağıtçı, dolandırıcı bir gencin abisi ile arasında geçen olaylar anlatılıyor.

Uluslararası Türk Kültürü ve Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk dilini konuşan halklar ve ülkeler arasında dostane ilişkiler kurarak, ortak kültürünü,  dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini araştırmak,  geliştirmek, korumak ve gelecek kuşaklara aktararak kalıcı kılmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

TÜRKSOY, 12 Temmuz 1993 tarihinde Almatı’da, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Türkiye ve Özbekistan’ın Kültür Bakanları tarafından imzalanan bir anlaşma ile kurulurken, daha sonra KKTC de bu birliğe katıldı. Son katılımlarla teşkilata üye ülke sayısı 16 ülkeye ulaştı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.