1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YSK, ADAYLARI GEÇİCİ OLARAK İLAN ETTİ
YSK, ADAYLARI GEÇİCİ OLARAK İLAN ETTİ

YSK, ADAYLARI GEÇİCİ OLARAK İLAN ETTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Haziran’da yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçiminde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliklerine aday olanları, bugün geçici olarak ilan etti.

A+A-

İTİRAZLAR YARIN VE PAZARTESİ GÜNÜ İLÇE SEÇİM KURULLARINA YAPILABİLECEK

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ, YARIN ASKIYA ALINACAK

7 GÜN BOYUNCA ASKIDA KALACAK LİSTELERE İTİRAZLAR, İLÇE SEÇİM KURULU’NA YAPILABİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Haziran’da yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçiminde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliklerine aday olanları, bugün geçici olarak ilan etti.

YSK, geçici olarak ilan edilen adaylara her türlü yasal itirazın yarın ve Pazartesi günü 08.00-18.00 saatleri arasında, ilgili ilçe seçim kurullarına yapılabileceğini duyurdu.

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ YARIN ASKIYA ALINACAK

Öte yandan YSK, 29 Haziran’da yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri ile ilgili Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerine ait sandık seçmen listelerinin yarın askıya alınacağını açıkladı.

SEÇMEN LİSTELERİNİN CETVELLERİ RADYO, GAZETE VE İNTERNET SİTESİNDE

Listelerin askıya alınacağı yerler ve seçim çevrelerinin ayrıldığı sandık bölgelerini gösteren cetvellerin yarın Bayrak Radyosu’nda okunacağını ve yine yarın Vatan gazetesinde yayımlanacağını duyuran YSK, 26 Mayıs Pazartesi gününden itibaren de http://www.mahkemeler.net ve http://ysk.kamunet.net adresli web sitesinden cetvellerle ilgili bilgilere ulaşılabileceğini bildirdi.

Lefkoşa ilçesine ait cetveller, saat 11.00’den itibaren; Gazimağusa, Güzelyurt ve İskele ilçelerine ait olanlar saat 13.30 ana haber bülteninden sonra; Girne ilçesine ait olanlar da saat 17.00’den itibaren Bayrak Radyosu’nda okunacak.

7 GÜN ASKIDA KALACAK LİSTELERE İTİRAZLAR YAPILABİLECEK

Sandık seçmen listeleri 7 gün süreyle askıda kalacak.

Bu sürede listeler saat 09.00’dan 19.00’a kadar incelenebilecek ve itiraz veya başvurular, çalışma günlerinde saat 18.00’den 19.00’a; diğer günlerde ise saat 09.00’dan 10.00’a ve 18.00’den 19.00’a kadar, listelerin askıda bulunduğu yerde, ilçe seçim kurullarınca görevlendirilmiş kimseler vasıtasıyla veya doğrudan ilgili ilçe seçim kuruluna yapılabilecek.

İtiraz ve başvuruların yazılı delillerle desteklenmesi gerektiği vurgulanan YSK duyurusunda, “Yazılı delil, kimliğini ve yurttaşlığını belgelemek bakımından kimlik kartını veya pasaportu; daimi ikametgahı saptama bakımından, daimi ikametgahının bulunduğu muhtarlıktan, muhtar ve iki ihtiyar heyeti üyesinin imzasını ve muhtarlık mührünü taşıyan yazılı bir belgeyi anlatır” denildi.

SEÇİM TAKVİMİ... KESİNLEŞEN ADAYLAR 2 HAZİRAN’DA İLAN EDİLECEK

YSK’nın daha önce ilan ettiği seçim takvimine göre, adaylar, itirazların tamamlanıp sonuçlandırılmasının ardından 1 Haziran’da kesinleşecek ve 2 Haziran’da ilan edilecek.

Aynı gün duvar ilanları için ad çekme işlemi yapılacak.

29 Haziran seçimleri için resmi propaganda ise 3 Haziran’da başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.