1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YSK, BELEDİYE MECLİSLERİ VE İHTİYAR HEYETLERİ ÜYE SAYILARINI SAPTADI
YSK, BELEDİYE MECLİSLERİ VE İHTİYAR HEYETLERİ ÜYE SAYILARINI SAPTADI

YSK, BELEDİYE MECLİSLERİ VE İHTİYAR HEYETLERİ ÜYE SAYILARINI SAPTADI

Yüksek Seçim Kurulu, Haziran 2104 Yerel Seçimlerde yeninden belirlenecek belediye meclisleri ile ihtiyat heyetlerinin çıkaracağı üye sayısını saptadığını açıkladı.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu, Haziran 2104 Yerel Seçimlerde yeninden belirlenecek belediye meclisleri ile ihtiyat heyetlerinin çıkaracağı üye sayısını saptadığını açıkladı.

Belediye meclis üyelerinde, 2010 Yerel Seçimleri’ne göre 4 üyelik artış oldu. Buna göre, bir önceki seçimde 10 belediye meclis üyesi çıkaran Gönyeli Belediyesi 12, 12 belediye meclis üyesi çıkaran Girne Belediyesi de 14 belediye meclis üyesi çıkaracak.

İhtiyar heyeti üyeliklerinde bir önceki seçime göre herhangi bir değişiklik olmadı.

YSK ilanında “Değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 52. maddesinin (2). fıkrası ve değiştirilmiş şekliyle 51/1995 sayılı Belediyeler Yasası’nın 38. maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden her belediye meclisinin çıkaracağı üye sayısını aşağıda gösterildiği şekilde saptamıştır” denildi.

İlçelere göre üye sayıları şöyle olacak:

“Lefkoşa İlçesi’nde Akıncılar Belediyesi 6, Alayköy Belediyesi 8, Değirmenlik Belediyesi 10, Gönyeli Belediyesi 12, Lefkoşa Belediyesi 22; Gazimağusa İlçesi’nde Akdoğan Belediyesi 8, Beyarmudu Belediyesi 8, Gazimağusa Belediyesi 16, Geçitkale Belediyesi 8, İnönü Belediyesi 8, Paşaköy Belediyesi 8, Serdarlı Belediyesi 8,  Tatlısu Belediyesi 6, Vadili Belediyesi 8, Yeni Boğaziçi Belediyesi 10; Girne İlçesi’nde Alsancak Belediyesi 8, Çatalköy Belediyesi 8, Dikmen Belediyesi 10, Esentepe Belediyesi 8,  Girne Belediyesi 14, Lapta Belediyesi 10; Güzelyurt İlçesi’nde Güzelyurt Belediyesi 14, Lefke Belediyesi 10; İskele Belediyesi’nde Büyükkonuk Belediyesi 8, Dipkarpaz Belediyesi 8, İskele Belediyesi 10, Mehmetçik Belediyesi 8, Yeni Erenköy Belediyesi 10”

İHTİYAR HEYETİ ÜYELİĞİ

YSK’nın İhtiyar Heyeti Üyeliği ile ilgili ilanında ise “Değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 52. maddesinin (2)’nci fıkrasının verdiği yetkiye istinaden, 43/2009 sayılı Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Yasası’nın 6. maddesinin (1)’inci fıkrası gereğince, İlçeler itibarı ile köy ve mahallelerin çıkaracağı İhtiyar Heyeti Üyeliği sayısı aşağıda gösterildiği şekilde saptanmıştır” denildi.

İlçelere göre ihtiyar heyeti üyelikleri şöyle olacak:

“Lefkoşa 208, Gazimağusa 220, Girne 212, Güzelyurt 116, İskele 192”

İlçelerde toplam 948 İhtiyar Heyeti üyeliği bulunuyor.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.