1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YSK LİSTEYİ BUGÜN AÇIKLIYOR
YSK LİSTEYİ BUGÜN AÇIKLIYOR

YSK LİSTEYİ BUGÜN AÇIKLIYOR

KKTC’de 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde aday olanlar dün adaylık başvuru işlemlerini aday oldukları bölgedeki ilçe seçim kurulunda yaptı.

A+A-

Adaylar geçici olarak ilan edilecek… Siyasi partilerin yerel seçimlerde aday göstereceği isimler ve bağımsız adaylar, dün resmi başvurularını gerçekleştirdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), başvuran adayları bugün BRTK radyosunda saat 18.30 haber bülteninden hemen sonra geçici olarak ilân edecek.

KKTC’de 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde aday olanlar dün adaylık başvuru işlemlerini aday oldukları bölgedeki ilçe seçim kurulunda yaptı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), başvuran adayları bugün BRTK radyosunda saat 18.30 haber bülteninden hemen sonra geçici olarak ilân edecek.
“29 Haziran 2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi”nde belediye başkanlığına, meclis üyeliklerine, muhtarlıklara ve ihtiyat heyeti üyeliklerine aday olacakların dün sabah saat 08.00’de başlayan başvuru süresi, kamu kuruluşları için mesainin sonu olan saat 15.30’ta tamamlandı.
İlçe Seçim Kurulları da, kendi ilçelerinde çıkacak adayları İlçe Seçim Kurulları kapısına asmak suretiyle geçici olarak ilan edecek.
25 Mayıs Pazar ve 26 Mayıs Pazartesi günleri, adaylara itirazlar kabul edilecek.
Adaylık için gerekli koşulları taşıdığı saptanan ve kesinleşen adaylar 2 Haziran’da ilan edilecek.

Propaganda 3 Haziran’da başlayacak
29 Haziran seçimi için propaganda dönemi 3 Haziran’da başlayacak. Sandık seçmen listeleri de 9 Haziran’da tamamlanacak.
29 Haziran’daki yerel seçimlerde 5 ilçede 28 belediye başkanlığı ve toplam 272 meclis üyeliği için seçim yapılacak. Aynı gün, birden fazla aday çıkması halinde 237 muhtarlık ve her muhtarlıkta 4’ten fazla aday çıkması halinde 948 ihtiyar heyeti üyeliği için de oy kullanılacak.
Gereken sayıda aday olan yerlerde seçimsiz kazananlar, YSK tarafından ilan edilecek.
29 Haziran seçimleri için sandık seçmen listesi askı bildirileri, 25 Mayıs Pazar günü Vatan gazetesinde duyurulacak.
YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre, 25 Mayıs sandık seçmen listelerinin askıya alınmasının en son günü. Listeler, askıya alındığı günden itibaren 7 gün askıda kalacak.

CTP-BG, 5’te 5 istiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi–Birleşik Güçler’in 26 belediye için belirlediği başkan ve belediye meclis üyesi adayları dün resmi müracaatlarını ilçe seçim kurullarına yaptı.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa sınırları içerisindeki belediye başkan adaylarının müracaatlarını CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın verirken, Girne’de CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Güzelyurt’ta Doğan Şahali verdi.

Gazimağusa ve İskele sınırları içerisindeki belediye başkan adayları da müracaatlarını Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’na yaptı. Buradaki müracaatları da CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali ve İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim verdi.

Her bölgede adaylar CTP-BG’ye ait ilçe binalarında toplanarak başvurularını gerçekleştirirken, Lefkoşa’daki adaylar ise CTP-BG Genel Merkezi’nde toplanarak Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na yürüdü ve başvurular yapıldı.

Başvurular esnasında söz alan CTP-BG’li 5 ilçe başkanı da, “belediyecilik hizmetinde parlayan yıldızlara yıldız katacaklarını” ifade etti.

CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, yerel seçimlerde yine 5’te 5 yapıp Lefkoşa ilçesine bağlı tüm belediyelerin CTP-BG’de olacağını savundu.

CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali de, halka çağdaş, sürekli ve kaliteli hizmet verebilecek kadrolarla 29 Haziran’da yönetime gelmeye hazır olduklarını söyledi.

CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Girne sınırları içerisinde 5 belediyenin 2’sine sahip olduklarını ancak bu seçimlerde 5’te 5 yapıp “Yıldızlı Belediyeler”in sayısını artıracaklarını savundu.

CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Güzelyurt ilçesine bağlı 2 belediyeyi de seçimlerde kazanarak vatandaşlara insan odaklı belediyecilik hizmetini aktarma amacında olduklarını söyledi.

CTP-BG İskele İlçe Sekreteri Hüseyin Mülazim, İskele’nin 1998 yılında ilçe olduğunu ve o günden beri CTP-BG’nin bu bölgede henüz belediye kazanamadığını belirterek bu kez İskele ilçesine bağlı tüm belediyelerde iddialı olduklarını ve hedeflerinin 5’te 5 yapmak olduğunu ifade etti.

 

DPUG, seçime hazır

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG)’in 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerdeki adayları resmi başvurularını İlçe Seçim Kurullarına yaptı.

DPUG’den yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinden itibaren Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt, Lefke ve İskele İlçe Belediye Başkan adayları, Belediye Meclis Üyesi adayları adaylık müracaatlarını ve gerekli evrakları İlçe Seçim Kurulu yetkililerine teslim etti.

 

UBP, Güzelyurt ve Lefke’de iddialı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa ve Güzelyurt ilçesi belediye başkan adayları ile belediye meclis üyeleri 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimler için adaylık başvurusunda bulundu.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Dana ve Lefkoşa İlçesine bağlı Değirmenlik Belediye Başkan Adayı Ali Yaman, Alayköy Belediye Başkan adayı Ali Güler, Akıncılar Belediye Başkan adayı Bahaettin Kansel ve Gönyeli Belediye Başkan adayı Olgun Amcaoğlu ile bu belediyelerin meclis üyeliklerine aday olanlar İlçe Seçim Kurulu’na hep birlikte giderek, adaylık başvurusu yaptılar.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Faiz Sucuoğlu da adaylarla birlikte Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na gitti. UBP Güzelyurt ve Lefke Belediye Başkan ve meclis üyesi adayları da Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Belediye Başkan ve Meclis üyeleri ile Lefke Belediye Başkan ve meclis üyeleri adaylarının müracaatlarını kurumsal bir yapı çerçevesinde toplu olarak yaptıklarını söyledi.  UBP olarak hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde halka yararlı çalışmalar yapılacağı bir seçim çalışması öngördüklerini belirten Dürüst, Güzelyurt ve Lefke’de iddialı olduklarını kaydetti.

 

TDP, BKP ve Baraka: Değişimi

başlatmak için yola çıktık

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ile Baraka Kültür Merkezi’nin 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerdeki adayları, dün resmi başvurularını İlçe Seçim Kurullarına yaparken, “Değişimi başlatmak için yola çıktıkları” belirtildi.

TDP’den verilen bilgiye göre, LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı ve 22 meclis üyesi ile Değirmenlik ve Gönyeli Belediye Meclis Üyeliklerinin başvuruları sırasında, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ile Baraka aktivistleri de hazır bulundu.

Başvurular Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu Mukayyidi Hülya Atilla tarafından alınarak işleme konuldu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, başkent Lefkoşa başta olmak üzere yerel yönetimlerde halkın yaşam standartlarını yükseltmek, güvenilir, sağlıklı kentler amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

BKP Genel Başkanı İzcan da, ittifakın oluşum amacının topluma hizmet etmek olduğunu belirterek, yerel seçimlere de en kaliteli ve güçlü aday ve kadrolarla katıldıklarını söyledi.

Baraka aktivisti Hasan Yıkıcı da konuşmasında, yerel seçimlerin Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesinde önemli bir mücadele zemini olduğunu belirtti.

LTB Başkan Adayı Mehmet Harmancı’nın yanında Lefkoşa meclis üyesi adayları seçimde şu sırayla yarışacak:
“1-Çelen Çağansoy, 2-Hasan Erdem Ocakçı, 3-Hasan Yıkıcı, 4-Meryem Ekinci, 5-Av. Çağdaş Par, 6- Ayşe İpçiler, 7- Av. Mine Atlı, 8- Özmen Birinci, 9-Alev Denizgil, 10-Ömer Metbulut, 11-Ayla Yıldırım, 12- Sinem Görüş, 13- Av. Boysan Boyra, 14- Ömer Köse, 15- Süleyman Atlar, 16- Nesip Nalcıoğlu, 17- Hasan Burgaç, 18- İbrahim Şükür, 19- Safiye Özaltıner, 20- Halil İbrahim Keleşzade, 21- Serap Özyetgin, 22- Zorlu Yıkıcı.”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ile Baraka Kültür Merkezi Girne Belediye başkan adayı Av. Mustafa Şener ile Belediye Meclis Üyesi adayları resmi başvurularını Girne İlçe Seçim Kurulu’na yaptı.

Gazimağusa Belediye başkan adayı Mustafa Emiroğluları da ilçe seçim kuruluna giderek başvurularını yaptı.

Emiroğluları, Mağusalılara daha güzel hizmet verebilmek için aday olduğunu söyledi.

Partinin Gazimağusa’daki belediye meclis adayları şöyle:

“Ebru Çolak Bereket; Umut Kadı; Teslime Haklıgil; Yaşar Gündeğer; Cafer Koçak; Ahmet Aydın; Ahmet Denizer; Adem M. Aykaç; Aylin Kılgın; Kaşif Haker Fevzioğluları; Hasan Beyitoğluları; Alican Aran; Mehmet Bahçecioğlu; Timuçin Yılmaz; Ümit Taş; Aygün Aksan”.

 

BKP, meclis üyesi

adaylarını açıkladı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Gönyeli Belediyesi ile Değirmenlik Belediyesi için belirlediği meclis üyesi adaylarını açıkladı.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, Gönyeli Belediyesi Meclis Üyeliği adayları şöyle:

“1. Tahir Hoca, 2. Bahire Korel, 3.Ahmet Özkan, 4. Gülden Hoca, 5. Hüseyin Kamalı, 6. Neriman Köse, 7. Yusuf Öksüzoğluları, 8. Sümer Taşpınar, 9. Salih Taşkın Yaradanakul, 10. Hüseyin Yılmaz, 11. Bülent Ufuk Bulli, 12. Salih Rüştü Sonüstün.”

Değirmenlik Belediyesi Meclis Üyeliği adayları ise şöyle

“1. Fatma Alçıcıoğlu, 2. Adil Korel, 3. Hediye Yiğiter, 4. Burhan Bardak, 5. Ahmet Özer, 6. Arif Okçu, 7. Hüseyin Buran, 8. Ersin Gözügüzel, 9. Tuncer Minare, 10. Emin Taşker.”

 

“Ortak Muhalefet Alanı”

LTB adaylarını belirledi

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Devrimci Komünist Birlik (DKB), Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) ve bağımsız birey olarak çeşitli kesimden sendikacıların, aktivistlerin bir araya gelerek “rejime karşı mücadele için” oluşturdukları “Ortak Muhalefet Alanı”, 29 Haziran’da YKP adıyla yarışacak Lefkoşa Belediyesi başkan ve belediye meclisi üyesi adaylarını belirledi.

Ortak Muhalefet Alanı adına YKP’nin yaptığı açıklamaya göre, LTB Başkanı Adayı Halil Karapaşaoğlu olurken belediye meclis üyeliği adayları, Canan Onurer, Celal Devrim Önen, Ceyhun Hami, Ergün Emiroğulları, Evrim Kamalı, Ezgi Bertiz, Faika Deniz Paşa, Gökhan Binici, Gülay Kaşer, Haluk Selam Tufanlı, Hamit Aygün, Hazal Yolga, Kemal Aktunç, Mehmet Karadal, Mehmet Kırmızı, Münevver Özakalın, Murat Kanatlı, Neşe Karakaş, Nevzat Hami, Tolga Yücedal, Tuğçe Koruoğlu ve Yusuf Alkım olarak belirlendi.

 

Bağımsız aday

Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığına bağımsız aday olan Arif Salih Kırdağ, Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na yalnız geldi ve başvurusunu yaptı.

Gazimağusa bağımsız belediye başkan adayı İsmail Arter, 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimler için Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’na başvurusunu yaptı.

Yaptığı yazılı açıklamada, UBP ve DP Ulusal Güçler yetkilileri ve destekçi grubuyla ilçe seçim kuruluna geldiğini belirten Arter, Gazimağusa için yeni projeler ürettiklerini kaydetti ve “Gazimağusa’da yeni dönemin ilk adımını attık. Başta Gazimağusa olmak üzere ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.