1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YSK, YEREL ARA SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI
YSK, YEREL ARA SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

YSK, YEREL ARA SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

SEÇİM TAKVİMİ BUGÜN BAŞLADI, ADAYLIK BAŞVURULARI 17 MAYIS’TA

A+A-

İSKELE BOĞAZ’DA BİR MUHTARLIK; LEFKOŞA İLÇESİNDE 16, GAZİMAĞUSA İLÇESİNDE 16, GİRNE İLÇESİNDE 27, GÜZELYURT İLÇESİNDE 2 VE İSKELE İLÇESİNDE DE 14 İHTİYAR HEYETİ ÜYELİĞİ İÇİN SEÇİME GİDİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İskele-Boğaz’da boşalan bir muhtarlık ve tüm ilçelerde toplam 75 ihtiyat heyeti üyeliği için 23 Haziran’da yapılacak yerel kuruluş organları ara seçimiyle ilgili takvimi açıkladı.

Cumhuriyet Meclisi’nin aldığı karar uyarınca yapılacak seçimle, İskele Boğaz Mahallesi’ndeki bir muhtarlık ve Lefkoşa ilçesinde 16, Gazimağusa ilçesinde 16, Girne ilçesinde 27, Güzelyurt ilçesinden 2 ve İskele ilçesinden de 14 olmak üzere toplam 75 ihtiyar heyeti üyesinin yerine yenileri belirlenecek.

YSK’nın açıkladığı takvime göre seçim takvimi bugün başladı. Adaylık başvuruları 17 Mayıs’ta yapılacak. YSK ve ilçe seçim kurulları, adayları 18 Mayıs’ta geçici olarak açıklayacak.

19 Mayıs, seçmen askı listelerinin askıya alınmasının son günü.

23 Haziran ara seçiminin adayları 26 Mayıs’ta kesinleşecek. Adaylar, YSK ve ilçe seçim kurulları tarafından 27 Haziran’da ilan edilecek.

PROPAGANDA 28 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Seçim propagandası 28 Mayıs’ta başlayacak ve ertesi gün de oy pusulalarındaki sıralama için YSK’da ad çekme yapılacak.

Sandık seçmen listeleri ise en geç 3 Haziran’da tamamlanacak. 20 Haziran da seçmen kartlarının dağıtılması için son gün.

Propaganda süresi 22 Haziran’da sona erecek ve seçmenler 23 Haziran’da 1 muhtar ve 75 ihtiyar heyeti üyesini belirlemek için sandık başına gidecek.

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.